Lampfixar-verkstad!


En av dom största begivenheterna med att leta på loppis är så klart att hitta precis det man söker. Men för mig är det även roligt att hitta prylar som man kan göra något av. Som kanske inte är perfekta från start men som man kan fixa! Eftersom vi båda är fixare så är det så himla roligt att se vad man kan åstadkomma! Jag tittar på allt som är vackert och Stefan är den tekniska av oss. Han är den som säger ”jo detta funkar” …typ! När han tycker att det inte är något att ha, och jag ändå envisas…då anstränger han sig lite extra för att få det att fungera som jag vill ha!

Vi är alltid varandras idésprutor så vi kompletterar varandra väldigt bra där.

Denna veckan har jag köpt ett antal olika lampetter och fixat ihop genom att byta prisomor, ljuhållare och annat för att få ihop till det som jag från början ville ha. Nu har jag nästan perfektion. Skall bara målas lite! Mix and match.

Hittade ett väldigt bra ställe häromdagen. Hittade massor av detaljer som jag dessutom lyckades pruta på eftersom hälften var trasigt! Trasigt för mig är bra! Det betyder att jag kan använda det som jag vill!

Det gäller att hitta rätt prismor och ljushållare i rätt storlek för att det skall bli bra! Så man måste helt enkelt lägga tid, men framför allt måste man ha intresset och möjlighet att se hur det kommer se ut när det är klart!

En takkrona nedmonterad i molekyler

Jag har också hittat en takkrona denna veckan som jag blev kär i! Nu skall bara den fixas också och den behöver förstås skärmar som jag skall tillverka! Så himla roligt och spännande för att se hur slutresultatet blir!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC00547-1024x685.jpg

Stefan började med att skruva isär hela lampan i mikrobitar. Elen måste bytas och armarna på lampan måste justeras.

Lampan är tillverkad helt i mässing och väger ett ton! Det ser man inte nu när den ligger i bitar!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC00548-1024x685.jpg

Sådant pysslar vi med en regnig söndag! Hela bordet fullt av prylar och prismor och skruvar, men kul har vi! Stefan ville skruva i sär hela taktronan för att se hur den var monterad och för att sedan veta hur det ser ut när elen skall bytas! Sagt och gjort så var den snart i molekyler blott!

Den kommer definitivt bli ett smycke i min nya walk-in-closet! Ser den redan framför mig! Hängandes där!

Lampetterna som jag hittade för 20 kronor har nu fått ljushållare. Den ena var helt trasig och hade ingen hållare alls. Medans den andra lampetten hade en hållare men gjord av någon glad amatör så den såg inte klok ut! Nu skall bara själva hållaren målas och fler lampskärmar skall tillverkas om jag känner mig själv rätt! Man måste ha något att byte med. Det är sedan gammalt!

Kul har vi i alla fall! Ni kommer självklart få se resultaten men det blir roligare när vi börjar få allt på plats!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.