Göra fint och pyssla och ta vara på varje dag!


Jag vet att i bloggvärden blir många provocerade av att alla visar fina bilder. Att göra fint och pyssla och ta vara på varje dag är lite av min hobby! Det är det som många uppfattar som tillrättalagda bilder. Det fenomenet förstår jag inte riktigt. Jag är själv en person som älskar att göra fint runt om kring mig. Dukar fint till varje måltid för att jag tycker det är roligt och för att det ger MIG ett värde! Ett värde som jag tycker är svårt att beskriva om man inte själv är sådan.

Jag plockar också in alla små blommor jag hittar och just nu blandar jag med stjälklar från luktärtor. Jag tycker det blir så vackert!

Det betyder självklart inte att inte jag också har stökigt ibland här och där. Jag precis som alla andra behöver städa och röja särskilt när man stressar fram i en vanlig vardag. Men det betyder inte att jag skulle skippa att göra en fin dukning till middagen. Det behäver inte var något speciellt. Bara fina tallrikar, servetter, vackra bestick och lite tända ljus och blommor!

Jag har inget problem med motsatsen och förväntar mig inte att andra skall göra så när jag kommer bort, men för mig är det lite av hur jag är som person! Hur jag pysslar och fixar i mitt hem är för att jag älskar detta. Jag gör det för mig själv, för att jag njuter av att göra fint. Jag njuter även av att baka och göra roliga kakor som häromkvällen när jag gjorde egna dammsugare bara för att testa hur dom skulle bli! Dom blev inte perfekta men nu vet jag exakt hur jag skall göra nästa gång för att dom skall bli ännu finare! Dom blev verkligen supergoda och ni hittar receptet HÄR

Restaurera lampetter

I dag hoppas jag därför att jag skall få lite tid över att börja jobba med lampskärmar till mina lampetter som sedan skall få flytta in i min nya walk-in-closet! Det skall bli lampskärmar med fina kantband. Jag gillar nämligen att blanda modernt med gammaldags. Många har svårt att förstå det, och börjar gärna raljera om att ”varför ha moderna möbler och sedan ställa in en gamma ful gammal emmastol”. Det är så klart inte det som det handlar om. Utan man blandar ultramodernt med ett gammaldags uttryck som man fräschat till på någotvis så att det ser ut som nytt och gjort en modern touch på.

Lampetter x 2 som jag köpt på loppis för 20 kr

När jag skall göra om mina lampetter så kommer jag putsa upp dom, sätta dit en glödlampshållare och måla hållaren i någon cool färg kanske guld, silver eller mässing, sedan skall jag klä en ny skärm i nytt coolt sidentyg och sätta på en lika modern frans på skärmen längst ner så det ser supermodern ut fast i gammaldag tappning.

Så att blanda gammalt med nytt handlar inte om att slänga in massa ofräscha gamla prylar. Man måste ha ett öga och se dess potential och göra om och göra nytt. Ge gamla prylar nytt liv helt enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.