Granens vara eller icke vara på jul! 2 kommentarer


I år har jag gått i funderingar om jag skall ha en gran eller ej. Sanningen är den att jag tänkt i banor som att jag har verkligen inte har lust. Först att lägga ner ca 600 kr på en gran som håller i 14 dagar och som måste fraktas och barrar ner helt bilen. Som sedan skall tas in i huset. Som skall vattnas och som barrar och som sedan måste kasseras och lämnas till återvinningen, och i det momentet så har man barr över allt. Både på insidan men även på utsidan och återigen i bilen!

Mina funderingar har helt enkelt gått åt att jag struntar i granen i år, men så i helgen fick jag se något som fick mig på andra tankar. Nämligen en plastgran som ser ur som en vanlig gran och som man kunde välja om man vill  ha en ädelgran eller att den skall se ut som en vanlig gran. Jag köpte mig en som ser ut som en ädelgran med 12 års garanti som är 210 cm hög så att det får plats en stjärna med god marginal!! Dessutom har dom utvecklat det här med plast granar, att de är endast i 3 delar och grenarna går sedan att fälla ihop! 🙂 Jag slog till! Detta blir perfekt! Nu är det slut på barrande granar och städandet och problemet är löst för många år framöver!  Kan faktiskt inte bli bättre!

Plastgran är dessutom ett utmärkt alternativ för allergiker!

Nu känner jag mig jättenöjd! Skall bli roligt att klä den utan att det barrar och den ser så fin ut och jag slipper att välja ut en varje år! Så ett tips för dig som känner att du inte heller gillar alla barr men ändå gillar tanken med granen dessutom ser jag nu fördelen med att jag kan låta den vara tänd lite tidigare för jag brukar för jag behöver inte oroa mig för att den skall vissna direkt! 🙂

Ha en superfin tisdag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Granens vara eller icke vara på jul!