Härliga tisdag och beställt fröpåsar!


I dag har jag beställt tomma fröpåsar. Först tänkte jag göra egna fröpåsar, men sedan tog jag ett beslut att köpa så jag får bra påsar som håller måttet och där fröerna inte råkar ”åka ut”.

Jag har samlat MASSOR med frön. Bland annat för min älskade silvernjurvinda har jag säkert 270 frön. Sedan några år tillbaka så driver jag upp ca 40 plantor per sägsong av denna underbara planta och ca 40 av dess gröna motsvarighet och som man inte ens kan köpa i blomsterhandeln. Även där har jag samlat massor av fröer så jag har mycket mer än jag behöver. Dyra fröer som är som min egen lilla skatt!

Man behöver bara titta på lite bilder från i somras för att längta till nästa säsong. Denna säsong har jag tänker mer blommor än innan! Vi får se. Jag hinner ändra mig några gåner innan januari! Då börjar odlingarna på allvar!

Förra året så började jag driva upp plantor med växtlampor. Vilken underbar känsla. De blev så fina och kraftiga och väste så fint! Detta året blir det därför mersmak och införskaffande av fler lysrör.

Som om inte det vore nog så har jag samlat fröer från en massa olika petunior som inte finns som fröer utan bara hos blomsteraffärerna. De säger att det inte alltid blir samma petunior eftersom det är hybrider, men det är absolut värt att testa.

Älskar min framsida på sommaren!

Här nedan ser ni bara en mini-del av alla fröer jag samlat in!

Tänk vad roliga intressen man kan utveckla. Dessutom så är det något helt annat att stirra ner i fröer efter en arbetsdag!

Hoppas ni får en fin dag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.