Vågen ser jag som min bästa vän!


Jag har skrivit spaltmeter om detta fenomen att göra vågen till sin bästa vän. Jag anser att vågen är det bästa verktyget som verkligen visar var du befinner dig någonstans på din hälsobarometer. Du behöver inte dela det med någon annan. Själv har jag en liten lapp på väggen i badrummet där jag skriver upp min vikt för att hålla mig på banan. Det hjälper mig att hålla koll.

Handen på hjärtat så är det bara när du vet att du inte skött ditt energi-intag som du inte gillar att ställa dig på vågen. Det är egentligen precis då du skall ställa dig på vågen för att förstå vad ett felaktigt intag gör. Om du sedan adderar att du gör felaktiga intag dagligen. Då inser du snart vart det skulle leda. Alltså måste du ändra din inställning.

Verktyg är till för att användas när man behöver dom som mest. Alltså är vågen ett perfekt verktyg för att dagligen tala om var du befinner dig på din hälsoskala. Man kan säga vad man vill om vikt, men sanningen är den att övervikt är inte häslosamt och kommer bidraga till följdsjukdomar och för tidig död. Du väljer själv!

Vågen talar om för dig om du skött gårdagens intag. Jag väger mig alltid på morgonen när jag går upp efter mitt första toalettbesök. Då har jag kontinuitet i vad jag väger på morgonen. Väger jag för mycket så funderar jag på om, och vad jag åt i går som gjorde denna uppgång. Har jag gått ner eller ligger kvar så drar jag slutsatser av det. På det sättet så vet jag, och lär mig hela tiden vad som påverkar och det blir enklare och enklare att göra rätt.

När jag tränar som mest så kompleterar jag med mätning också. Mest för att det är roligt att se resultaten! Vågen är min ständiga följeslagare som också gör att jag reagerar i tid. En av de viktigase delarna!

Man kan äta av precis allt, men man måste tänka sig för och planera så kan man känna sig stolt över sig själv att man sköter sitt ”maskineri” på bästa sätt. Mår kroppen bra så mår även du bra! Man slipper skador och man håller sig frisk och kry. Bättre motivation tror jag inte finns!

Så kom igen börja med att väga dig varje morgon, och skriv upp det på en papper du hänger i badrummet. Följ din kurva och se hur enkelt det blir att ta rätt beslut.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.