Hur väljer man tapeter!


Tapeter och att tapetsera en vägg eller ett helt rum gör makalös skillnad. Det blir en helt annan sak när man tapetserar! Väggen får liv och rummet blir varmare och det går inte jämföra med att måla en vägg!

Här ovan ser ni ett strålande exempel på detta och som man mycket väl kan ta efter. Att när man står i det ena rummet och tittar in i det andra, så skall tapeterna eller färgen vara vald så att de verkligen fungerar i hop.

Hur gör man då när man skall ”para ihop” mönstrade tapeter. Jo man väljer tapeter med olika typ av mönster som här ovan. Så titta på bilden igen. Den ena tapeten är stormönstrad och grafisk och den andra småmönstrad. Det är valet av olika mönster tillsammans som  gör skillnaden för om det ser rörigt ut eller om det blir helt perfekt! Det är också skillnad på mönstrens sammanstättning. Det ena mönstret har linjer och är ett mera strikt mönster som vi ofta kallar grafiska mönster.

Så titta på bilden igen och ta in hur vackert det blir och föreställ dig en annan typ av tapet. Det här kan vara en bra övning att göra hemma om man är osäker. Ta en bild på ditt hem där du tänkt sätta tapeten. Printa ute tapetmönstret på ett papper och klipp ut och tapetsera väggarna på bilden och voila har du skapat en möjlighet att kunna se hur det skulle bli i verkligheten.

I lbland får man ta till sådana knep för att förstå hur det skall bli när det är klart om man har svårt att se det framför sig och/eller känner sig osäker!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.