Pepparkaksbak med roliga pynt och traditioner!


När jag bakar pepparkakor så gör jag inte alla traditionella. Jag har bland annat en pepparkakasform som är formen av ett eiffeltorn. Sedan har jag en tradition att göra pepparkaks-tepåsar med pynt somman sedan kan doppa i kaffet. Det har blivit en tradition då jag tycker det är roligt att pyssla, en även att skapa lite fina pynt! Det är nästan så man inte vill äta av dom för dom blir så fina!

Dom små pepparkaksgubbarna är till vovvarna. Vovvar vill också ha egna pepparkakor!

Jag har en tradition att göra tepåsar av pepparkaksdeg. Jag skär ut ”tepåsarna” med en kniv och sedan gör jag ett hål med en äpplehus-urkärnare! Man måste göra hålet lite större för sedan när man bakar pepparkakorna så jäser dom ut lite och då blir hålet mindre. Sedan köper jag vackra snören och trär sedan snöret i hålen precis som om det vore en te-påse!

De fina te-påsarna doppar jag sedan i mörk choklad och dekorerar med något fint strössel i lite olika färger!

Den fina lilla plåtlådan är avsedd för att ha riktiga te-påsar i och den har jag köpt på mio-möbler. Dom har en stor sortering av Dixie´s sortiment av plåtburkar för olika användningsområden! Jag tycker den är så söt.

Fint eller hur! Kan också vara ett roligt pyssel för barn, men här hemma är det jag som är barnet! 🙂 🙂

För mig är detta en mysig tradition att innan jul doppa tepåsar i kaffe på fikastunder innan jul! Dessutom är dom vackra att titta på.

Snören i olika fina färger som jag blandar!

 

Det får bli mitt lilla tips för pepparkaksbakning! Hoppas ni gillar det! Jag älskar att skapa traditioner! Mysigt! Jag gör alltid min pepparkasdeg själv enligt mammas gamla recept, men man kan alltid köpa fin pepparkaksdeg om man inte vill göra själv! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.