I dag hoppas jag på uppsättning av plåt!


Just i dag ville vovvarna gå upp tidigt och ville absolut ut, även om regnet stod som spön i backen. I dag hoppas jag på uppsättning av plåt på våra balkonger. Därför hoppas jag att regnet avtar så att vi kan börja montera. Om det fortsätter regna så får monteringen vänta tills i morgon.

Hela träkanten runt den nya balkongen skall kläs in med aluplåt i stället för minorit. Det gör att vi får samma ljusgrå kant runt om. Det gör också det mycket mer hållbart och väldigt mycket enklare att tvätta och hålla rent en slät blank yta! Det finns en tanke med allt vi gör.

Tanken med balkonger och staket

På den nya balkongen var planen att göra så från start, för trallen på balkongen har missfärgat minoriten som sitter på den gamla balkongen. Därför tog vi ner densamma och har nu tänkt sätta upp plåtar på båda balkongerna så att det skall se likadant ut. Anledningen till att vi valt aluminiumplåt är för att det sitter runt alla takavslut på andra delar av huset. Det blir därför en detalj som kommer igen på huset.

Detta med balkongen på framsidan är faktiskt en del som gjort att vår entré inte såg rolig ut eftersom en av balkongerna är som tak ovan entrén så ser man det så tydligt. Ni kan se på bilden nedan innan glasgången blev klar. Det Stefan har gjort är att också spikat upp ett brädtak så att man slipper se själva konstruktionen som man gör på denna bild. Han har gjort likadant på den nya balkongen och det blev jättefint!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5959-768x1024.jpg

Så nu har Stefan tagit ner minoriten på sidorna, spikat ett tak runt balken och nu skall alla plåtarna upp. Om ni tittar på motsatta sidan på vårt Showroom så ser ni hur plåten på taket ser ut! Det är bra att göra förbättringar medans man bygger huset också! Helhetsintrycket blir fantastiskt när vi är klara!

Hur stor skillnad en färg kan göra

Här nedan ser ni den gröna färgen på staketen som vi nu pulverlackat till grått! Visst är det en ofantlig skillnad. Visst, det är mycket jobb med detaljer, men det är verkligen värt all tid och varje krona.

Här ser ni resultatet av staketet i pulverlackat grått i stället! En otrolig skillnad!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Nylackade-racken-i-gratt-1024x685.jpg

För övrigt är vi så nöjda med staketen på vår nya balkong. Jag längtar efter att vi kan riva ”platån” som vi byggt upp för att kunna göra utbyggnaden och att få se den nya terrassen ta form. Sedan när staketet kommer upp även på framsidan så kommer det bli så fantastiskt enhetligt och snyggt!

Vi har valt att anväda orginaldetaljer från huset, då detta ett prisbelönt område med avseende på design så vill vi gärna bevara orginaldetaljer. Att vi tagit bort den gröna färgen på staketet förhöjer bara huset efter som ceder blir grått med tiden så har vi egentligen aldrig förstått den gröna färgen eller tyckt att den är snygg. Det grå har dessutom alltid varit med eftersom man valt att göra balkongräcken i grått men till terrasser på markplan har man gjort dom gröna. Har tyckt att det var fult från start. Nu kommer det bli så snyggt!

Hoppas ni får en fin start på er dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.