I dag skall jag på loppis och titta på husbil!


I dag är det lördag och det känns som jag vunnit en extra dag! Vet inte varför, men jag tror att det beror på att jag hann med så mycket igår och i förgår att det känns som denna veckan fick en extra dag. Ovanlig känsla men bra inför semestern att jag är någorlunda i fas!

I dag skall jag på en loppis/secondhand som nyligen har flyttat och det skall bli så roligt att se om dom har kommit i ordning. Stället där dom huserade innan hade dom vuxit ur. Kan bara föreställa mig viket enormt jobb det är att flytta en sådan butik! 🙂

Så idag blir mitt första besök till den nya butiken!

Vad skall jag titta efter idag? Allid efter nya fina serviser att göra något kul av.

Jag skall även titta efter mazarinformar. Jag har fått alla min mammas mazarinformar men när man bakar så behöver man fler. Jag tycker att dom som är gamla formar är mycket bättre, så därför köper jag heller på loppis helt enkelt! Skulle även vilja ha lite små formar man kan göra fina mönstrade chokladbitar.

Min mammas recept på mazariner. De godaste som finns!

Jag tänker att idag är allting så snabbkonsumerat. Förr när jag var liten så bakade förvisso min mamma över 100 bullar i veckan och typ 16 stycken brödkakor i veckan. Men hon bakade för vår konsumtion. I dag köper vi mer mat och slänger. Jag gör verkligen allt för att själv konsumera det jag köper men ibland misslyckas även jag!

När jag lyckas tillse att vi använder allting vi odlar och bär vi plockar, mat vi köper, så känner jag mig så himla rik! Rik är inte pengar utan det är det värdet av nyttiga saker man lyckas åstadkomma för liten slant. Det tycker jag är lyx. När jag har frysen full av pajer, bullar, kakor, grönsaker då tycker jag att det är toppen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.