Inred ett dockhus!


Som ni vet tycker jag om det mesta som är lite barnsligt. Jag pysslar gärna och lägger ner min själ i saker och ting. När jag hittade ett gammalt dockhus på loppis för 140 kr så var lyckan gjord.

Ni vet ett urtråkigt dockhus från 80-talet som såg så trist ut så att du undrar om verkligen ett barn någnsin skulle tilltalas av detta!?

Jag såg direkt vad jag skulle göra. Jag skulle självklart inreda dockhuset med bara Designers Guild. Jag började tillverka tapeter i miniformat och minskade mönster för att passa ett dockhus.

Min moadboard för dockhuset såg ut så här! Färglatt och härligt! Jag har skrivit massor av inlägg på bloggen om detta dockhus. Jag plockade isär dockhuset fullständigt och gjorde om alltsammans. Jag lade till och med om taket!

Här en bild från första tapetseringen där jag just skruvat i hop huset men taket fattas fortfarande på bilden nedan!

Så här härligt blev det på insidan! Underbart om du frågar mig! Nu börjar det likna något ett barn skulle vilja ha! Sydde gardiner i riktigt sidentyg.

Jag tilverkade till och med egna lampskärmar. Nu har jag tillverkat 1000-tals lampskärmar i min dag så det kanske inte var en direkt utmaning för just mig! Så himla roligt att göra allting i miniskala!

Sovrummet fick en sänggavel av sammet och vet ni vad knapparna i sänggaveln består av? Det är lilafärgade pappersklämmor, sådana man förr i tiden satte i hålade papper för att hålla ihop pappren! Hittade dom i en sybehörsbutik!

Jag som ni förstår ÄLSKAR jag allt som har med inredning att göra även om det är ett litet dockhus jag inreder. Älskar också allt som är lite barnsligt då jag har barnasinnet kvar i högsta grad!

Saken är den att jag har ännu ett dockhus som väntar på att få inredas som jag köpte på en loppis senast!! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.