Festival – Pallar och sidebord från Designers Guild


Nu när jag påbörjat dessa blogginlägg om möbler från Designers Guild så känner jag min egen iver att faktiskt visa er alla fantastiska möbler som finns. Självklart har vi på Pretty Home också en service som innebär att vi klär om befintliga möber, så du som går sådana tanker är naturligtvis hjärtligt välkommen med dina förfrågningar och inom en snar framtid (månadsskifte januari/februari) så skall vårt showroom även stå klart.

En av de möbler som vi jobbar väldigt mycket med på Pretty Home är just pallar i olika format och storlekar och den jag skall skriva om i dag är bara en av många olika varianter. Den jag skall skriva om i dag heter Festival och är en pall som finns både som rund och oval i ett antal olika storlekar.

30298

Precis som med alla Designers Guild möbler, väljer man fritt tyg och knapparna kan man självklart välja i ett helt annat tyg utan några extra kostnader. Du betalar ett enhetspris för att få möbeln klädd och i övrigt betalar du bara för de tyger du väljer till.

30295

Ofta när jag bygger miljöer jobbar jag just med pallar och väldigt många gånger med glasskivor på så att man kan använda dom som sidebord. Det adderar enormt mycket till en inredning att lägga till mer textiler med helt plötsligt med ett användningsområde. Dessutom så absorberar det ljud precis som allting som är i textil och ännu mer om det är klätt med andra mjukdelar som just möbler är.

Här nedan ser ni pallarna lite stående på sidan av ett glasbord. Som en möjlighet till fler sittplatser. Det kan också vara en utfyllnad till ett annars väldigt stort rum  som man inte vill övermöblera.

30287

Här i en helt annan miljö. Soffan på bilden hör också till sortimentet och den kommer jag skriva om vid ett annat tillfälle.

30943

Själv har jag en pall som är 105 centimeter i diameter i mitt vardagsrum men en glasskiva på så att jag använder den som ett vardagsrumsbord. Perfekt och adderar väldigt mycket känsla till rummet! Mitt egen pall är helt klädd i tyget Nabucco, ett fantastiskt tyg i skuren sammet som dessutom ger en lyster när man tänder belysningen på kvällen men så klart även dagtid.

DSC03059

Kan med fördel användas som sängbord och den minsta är 60 cm i diameter.

Här nedan ser ni kartan med mått på pallarna och som ni ser finns Festival även som fåtöljer och soffor, men det kommer jag skriva om i ett annat inlägg. Man kan även välja vilken färg eller träslag man vill ha på benen.

a732a6fc-34a4-4d02-b453-8d014ee28c8c

 

Sedan är den runda formen så klart väldigt tacksam då det i många fall är väldigt mycket miljöer i fyrkantiga avskalade funkishus i dag. Då kan en textilklädd rund pall göra underverk i ett annars ganska stelt hem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.