Inspiration gardiner!


Gardiner är både dekorativa och har en funktion, men man behöver inte ha gardiner för båda dessa skäl utan man kan ha gardiner bara av dekorativa skäl eller av bara funktionella skäl.

Sovrummet är ett sådant rum där man behöver funktionen för att mörklägga, men de flesta andra rum kan man ha gardiner bara för att göra det vackert och det finns ingen regel som säger hur dom skall sitta eller var. Det är upp till den som skall ha dom sedan finns det så klart knep och trix somo gör att det blir extra fint men det är bara du som bestämmer på vilket sätt de skall utgöra en dekortion.

Har man vackra fönster så vill man kanske inte dölja dem. Det som jag ofta ser och som inte blir så bra, det är när man har stora perspektivfönster och inte har några gardiner alls. En gardin behöve inte på något sätt dölja fönstret och den behöver heller inte sitta som en traditionell gardin, men när man väljer att inga gardiner ha så känns det oftast som något fattas i rummet och då gäller det att skapa ett sätt ha dekorera med tyg som inte döljer fönstren.

74827

Ett sätt kan vara att välja tapet isllet vid sidan av fönstren! Ljudet kan man dämpa med mycket mattor!

74829

74828

Så vad vill jag säga med detta. Jo, fönster är vackert och jag har full förståelse för dom som inte vill ha gardiner. Men försök att tänka på ett nytt sätt. Försök att få in textilier på ett nytt sätt. De behöver inte vara gardiner i fönstren. Det kan vara ett vackert sammetsdrapperi på en vägg.

Tyger gör hemmet ombonat och även om man har den vackraste utsikten så vill man väl ändå att själva hemmet skall vara ombonat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.