Inspirationsfrukost på Kvik!


Vilken härlig morgon med inspirerande människor på Kvik kök på Berzeligatan. Jag var inbjuden Till Kvik att titta på deras nya kök Prato. Ett fantastiskt fin och genomtänkt kök med många fina detaljer!

Den uppdukade frukosten var fantastiskt vacker! Här en vacker bild på chiapudding!

Prato som är Kvik´s allra senaste tillskott av kök där design och funktion smäter ihop på ett fantastiskt sätt och där köket också blir som en möbel!

Vackra lådor med skjutdörrar och helt utan beslag som man kan förändra genom att vända på luckan och där alla baksidor är svarta och därför kan man genom att vända på luckan lägga till en kontrastfärg. Lite som med kuddar i soffan. Ändra efter humör och det uttryck du vill ha! Som inredare blir man glad i själen!

Vackra lådor helt tillverkade i trä även dom utan beslag utan några beslag. Känns modernt!

Här en palett som visar färger, men den kommer även i en djupt blå färg om man kanske vill ha en kontrasterande lucka och det går även att få i ett ljusare träslag som t e x passar väldigt fint i hop med vitt!

Johanna Strömberg var där och berättade om köket och även om Kvik´s historia. Visste ni t e x att Kvik funnits i över 30 år!?

Kvik hade dagen till ära ett samarbete med Cervera som var där och visade sin nya serie med kastruller med koppar som en av flera olika finish. Jag skall skriva mer om både kök från Kvik och kastruller från Cervera i ett kommande inlägg. Kastrullerna var otroligt vackra. När man köper nytt kök så känns det nästan som ett måste att även investera i nya kastruller.

Här nedan ser ni även de vackra lådorna som är tänkta just att använda som en bricka att servera t e x frukosten på. Man gar sin kaffe och sin smörgås och sätter i en liten låda! Även kastrullerna ser ni staplade med koppar som finish. Visst är dom vackra!

I dagens hem när köket många gånger är en del av vardagsrummet så har Kvik verkligen lyckats designa ett kök som verkligen passar in i den bilden utan att för den skull bara vara, och se ut som ett kök. Detta kök går att bygga på ett sådant sätt att man får känslan av att vara i ett rum där umgänge står högst på listan. Där man kan samlas i köket men ändå uppleva det som en fantastisk möbel med massor med funkioner. Jag tycker verkligen att Kvik har lyckats i sitt uppsåt att designa ett kök i tiden och ändå en möblel som kommer bli långlivad och som uppmuntrar till umgänge.

Detta är verkligen ett kök jag skulle kunna tänka mig!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.