Pretty Home Blog – Mallar för tapetsering och golvläggning i Lundby dockhus – Del 9 2 kommentarer


Nu har jag kommit till fasen att påbörja tapetsering och golvläggning i mitt Lundby Dockhus. När man inreder oavsett om det är i sitt hem eller som här i ett litet dockhus så är underarbetet sjävklart avgörande för resultatet och precis som när jag gör något hemma så gör jag mallar. Detta är till stor hjälp när man vill göra en förändring nästa gång. Då har man redan något att utgå i från och arbetet blir så mycket enklare och proffsigare. Här nedan ser ni min moodboard för mitt dockhus så ni minns hur jag tänkt.

Moodboard Lundby Dockhus1

Jag använder mallar till väldigt mycket. Jag gör precis samma sak när jag klär om en stor eller en fåtölj som jag gör när jag klär om möbler till ett dockhus. Först gör jag mallen och sedan klipper jag ut tyget jag tänkt använda. Mallen sparar jag sedan och märker för framtida behov.

Just nu sitter jag och mäter varje vägg och alla vinklar i mitt dockhus och gör mallarna på pergament och skriver noggrant på varje del vad det är så att jag enkelt kan använda dem nästa gång när jag vill göra om.

När jag sedan skalla klippa till min tapeter från Designers Guild så använder jag bara mallen och risken för att göra fel blir på så sätt kraftigt reducerad! Så här nedan ser ni hur pergament ser ut. Det är en kraftig PVC som man annars använder att göra lampskärmar av men man kan med fördel använda den att göra mallar av då den är bra och styv och hållbar.

IMG_4213

Sedan mäter jag varje vägg och drar linjer längs de centimeterstora rutorna och klipper sedan ut mallarna. Jag skriver på varje del vilket som är upp och vilken vägg- eller golv- del till vilket rum det är mall för. På så sätt är det väldigt enkelt att göra om ett rum eller en enskild vägg om jag skulle önska att göra så.

Jag håller även på att sy vackra gardiner till mitt lilla dockhus och mer om detta får ni veta i mitt nästkommande inlägg om just Lundby Dockhus. Kan knappt bärga mig att få påbörja själva tapetseringen och golvläggningen. Det kommer bli så fint!

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Pretty Home Blog – Mallar för tapetsering och golvläggning i Lundby dockhus – Del 9

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Yvonne,

   Tyvärr inte. Jag har aldrig haft några mallar jag kör på frihand! Det går utmärkt även om man måste vara noggrann. Jag har även skruvat isär dockhuset några gånger vilket gör det väldigt enkelt att tapetsera och skära med rakbladskniv!

   MVH
   Berith