Rätt storlek på mattan!


Nu har vi fått in massor av fina mattor i vår webshop och inom en snar framtid kan ni även besöka vårt nya fina Showroom i Amhult Torslanda och få hjälp på plats. Som ni säkert vet så gör vi också hembesök om det passar er bättre, och ibland så gör vi båda alternativen. Det är alltid bra att ha tillgång till alla tyger och prover när man bygger upp en fin inredning.

61306

En viktig sak när man väljer matta är definitivt storleken. Självklart är det inte svårt att få rätt storlek på en matta men man måste så klart veta måtten på de möbler den skall ligga under.

61298

61299

Man kan gå efter vissa basmått, men det förutsätter naturligtvis att man mäter innan köp. Man köper aldrig en matta på måfå och tror att storleken skall passa. Det kommer garanterat bli fel.

61295

61294

I kombination med mattan ovan. Lyxiga hållbara mattor i ull och viscose. Att kombinera en matta med blänk i tillsammans med en ”matt” matta i ull är till exempel superfint, eller en mönstrad och en enfärgad.

61291

Skall man ha en matta till sitt matsalsbord så skall mattan vara minst av den storleken att när man drar ut en stol från bordet skall hela stolen fortfarande stå kvar på mattan. Det brukar innebära någonstans mellan 50-70 cm som minsta mått och då innebär även det att mattan bör sticka ut motsvarande på sidorna så klart.

61288

61289

När man väljer matta till sin soffgrupp gör man precis samma sak där. Man mäter soffgruppen på både längd och bredd, sedan skall ett soffbord även få plats och kanske fåtöljer på andra sidan. Det innebär att en matta måste minst vara soffans bredd och gärna generöst tilltagen.

I bland gör man dock fräcka möblemang och då finns det en anledning till att man väljer en liten matta. Den kan vara för att ta upp ett mönster eller en färg men man har stora mattor i övrigt i rummet. Man behöver verkligen inte bara ha en matta. Det kan också vara colot att överlappa. Fantasi!

61293

61292

Likväl kan det vara fräckt att lägga mattor kant i kant, men då måste det vara mattor av hög kvalitet och med lite tyngd i för att det skall se lyxigt ut. Ni hittar alla mattor i vår webshop HÄR

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.