Inspiration till min nya walk-in-closet


Just nu håller vi på att göra en utbyggnad i två plan helt i egen regi som jag skriver om hela tiden. Övervåningen skall bli min nya walk-in-closet. Jag har i dagsläget redan en walk-in-closet men den är på ca 13 kvm och Stefan har en liten del av den. Nu får jag min alldeles egna på ca 20 kvm med balkong! Wohoooo!!

Den senaste veckan har Stefan gjort all regling till båda vångingarna och även mellanbjälklaget är klart. Det gör att börjar mer och mer bli verklighet. Självklart börjar man då drömma lite mer och fundera på hur jag skall ha det.

En sak som jag är klar över är att jag vill ha en industriglasvägg med svart stomme i själva rummet som en avgränsning. Mot den glasväggen skall min underbara schäslong få plats. Det kommer verkligen bli ett mysigt rum för både mina kläder men även en härlig känsla och möjlighet till lite mys när jag skall fundera på vad jag skall ha på mig! 🙂

Vi har nämligen beslutat att göra om hela allrummet på övervåningen till ett stort och härligt arbetsrum för oss båda med allt vad det innebär.

Tillbaka till industriglassväggen till min walk-in-closet, jag har tänkt att göra så att det blir som en gång bakom väggen där man kan botanisera bland alla härliga klänningar. Men väggen skall vara mitt i rummet och inte vara i kontakt med någon av väggarna. Tanken är som denna bild nedan med den skillnaden att den skall stå mitt i rummet! Den skall bara vara en fräck detalj och som en avskärmning. Det kommer bli ett så coolt rum!

Här nedan ser ni skissen hur det är tänkt att se ut där min schäslong är inritad! Alla garderober är 1 meter långa! Om vi gör exakt så här har jag ännu inte bestämt men det är så jag känner nu! De väggar som är över skall bli tavellister och någon form av ”väsk-vägg”

Tapeter i svart och vitt med både tapeter med något blommigt mönster och något med grafiskt mönster. Den här tapeten från Designers Guild nedan är väldigt vacker. På väggen med tavellister har jag tänkt att ha en blandning av både böcker, väskor och/eller tavlor!

Min tanke är att det skall stå modeböcker blandat med tavlor på tavellisten.

Speglar så klart och jag har några idéer och vet inte vilken jag skall välja eller om jag skall ha flera. En vägg med vackra gammaldags speglar men samtidigt måste jag ha väggar för mina kläder och garderober!

Gardiner skall jag också ha och just nu tänker jag rosa! Jag funderar även på att tapetsera baksidan på alla garderober! Så här gjorde vi i butiken på en av alla hyllsektioner och det blev väldigt snyggt och enkelt att göra själv!

Garderoberna i min nya walk-in-closet skall vara vita. I min nuvarande har jag haft mörkt trä och svart/vitt med siden gardiner. Här skall bli något helt annat! Garderobstommar kommer jag med största säkerhet köpa från IKEA om inga andra bra alternativ kommer upp! Än så länge är det långt till dessa moment, men drömma och planera är så roligt!

Önskar er en underbar söndag. Här i Göteborg har vi världens regnoväder och då är man glad att bo på ett berg så man slipper översvämningar! 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.