Kuddar till sovrummet


I går eftermiddag började jag sy kuddar även till mammas sovrum.

Jag har valt ett jättefint möbeltyg med skuren sammet med rosa blad. Tidigare när jag piffade hennes sovrum så gjorde jag kuddar med hällor till mamma som sitter på en stång ovanför sängen och nu har jag sytt nya kuddar med lite färg!

Jag har dragkedja på metervara och trär själv på blixtlås och klipper efter storleken jag syr.

I vardagsrummet blir det kuddar i grönt och beige. Färgen beige går ingen i hennes vardagsrumsgardiner i sammet som jag tidigare sytt till henne med öljetter.

Som allt arbete så är underarbetet som är viktigt när man syr. Väldigt viktigt för ett fint slutresultat. Jag stryker ner kanterna där dragkedjan skall sys fast. Alla kanter overlockar jag för att det skall hålla över lång tid.

Här ser ni att jag strukit in även andra sidan då kuddarna har olika sidor för det blir lite extra kul då att man kan vända på dom.

Sedan trär jag en blixtlås då jag köper dom i metervara och klipper längd efter behov.

Sedan nålar jag fast den på rätt stället och byter till pressarfoten för drakkedjor som gör att man kommer närmare och kan sy i den på rätt sätt.

Ni skall få se resultatet när samtliga kuddar är färdiga. Nu har jag 8 kuddar som mamma skall få. 2 stycken 45x70cm med hällor som skall sitta ovanför sängen i cerise skuren sammet. Sedan en kudde i storleken 45×60 cm med ränder på ena sidan och gröna löv på andra som skulle kunna passa både i sovrum eller vardagsrum.

Sedan är det ytterligare 5 kuddar till vardagsrumssoffan 2 stycken i storleken 30x45cm och 3 stycken i storleken 45x45cm. Samtliga med olika sidor, en randig och en sida med löv i skuren sammet. Underbart tyg!

Hoppas ni får en fin start på er vecka och en underbar måndag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.