Intensiva veckor och en skön helg!!


Efter ett antal väldigt intensiva veckor så har jag ägnat helgen åt att göra det jag gillar. I går eftermiddag bakade jag en banansockerkaka med choklad. Jag gjorde en vanlig sockerkakssmet och sedan mosade jag en banan och tog en halv påse med choklarprickar. Man behöver inte trycka ner det för det sjunker ner av egen kraft under bakningen.

Lite lyx får man göra sig över helgen!

Sedan gjorde jag även en stor fläskfilégryta på mörad fläskfilé med morötter, scharlottenlök och rosmarin från egen skörd. Den blev så god! Det blir middag en i dag.

Jag har gott och lagt mig tidigt både fredag och lördag för jag har verkligen haft några jobbiga veckor bakom mig. I dag vaknade jag tidigt och gick ut och plockade mer fröer till mina samlignar.

Det skall bli så spännande i januari/februari att se om mina egeninsamlad frön verkligen gror. Just nu har jag lagt dom i mina fina små porslinshjärtan så att det skall torka ordentligt och för att jag skall kunna hålla dom åtskillda.

Jag har samlat säkert 100 fröer av Silvernjurvinda och ca 70 av Njurvinda. Sedan har jag samlat fröer av ett antal olika petunior, både mini och vanliga. Alla blommor är det inte helt lätt att samla förer i från. Man måste vara där vid exakt rätt tillfälle så dom hinner mogna men inte falla av.

Frön från petunior är så små så man nästan inte ser dom! Jag håller just nu på att arrangera hur jag skall förvara dom tills det är dags att så.

Jag har nog faktiskt aldrig någonsin varit så här dålig på att uppdatera min blogg som jag har varit dom senaste veckorna. Men det finns ett skäl som sagt, jag har näst intill jobbat ihjäl mig! Så ha lite tålamod med mig! 🙂

Hoppas ni får en fortsatt underbar söndag

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.