Sömnad med komplikationer! 2 kommentarer


I går eftermiddag skulle jag ta fram mina symaskiner efter att jag städat i orangeriet (det gäller att vare effektiv) för att sy kuddarna till min mamma som jag håller på med.

När man syr kuddar så overlockar jag alla råa kanter för att säkerställa att de håller över tid. Så jag plockade självklart fram min Overlock, och jag lyckades overlocka två sidor av en del av en kudde innan jag insåg att motorn håller på att bränna!

Så här ser kanterna ut när man overlockat. Alla trådar klipps bort efter varje moment. Det är viktigt för att hålla det rent och snyggt när man syr!

Så för Stefans del blev det ett stort jobb att plocka i sär hela maskinen för att se vad felet var. Jag hade lyckats sluta exakt i rätt tid för att inte bränna motorn. Man skall då veta att min maskin har 24 år på nacken och har gjort 1000-tals gardiner, lampskärmar och kuddar och annan inredning. Men Stefan lyckades fixa den och olja upp den som var det stora problemet för att den stått för länge! Så nu är den som ny! Jag är glad att jag slapp köpa en ny. Den delen av maskinen kan man inte olja om man inte plockar isär allting. Det känns skönt att ha sin egen reparatör.

Så senare på kvällen så sydde jag 6 stycken kuddar med olika sidor till min fina mamma. Mamma är orolig för att jag hjälper henne för mycket. Hur man nu kan göra det? Men vi kom tillsammans fram till att det är enligt den så kallade kompensationsteorin. Hon tog hand om mig när jag var liten och gav mig allt och lite till. Jag har massor av minnen när min mamma har gjort allt i sin makt för att köpa fina saker till mig förutom att hon alltid med undantag för någon enstaka gång (1 gång om året kanske) var på gott humör alltid. Vaknade trallande, ungefär som jag själv. Nu är det jag som får rycka in och hjälpa till lite här och där. Precis som det ska vara! Eller vad tycker ni!?

Min mamma får så klart vackra fina tyger från Designers Guild, det bästa skall det vara så klart! Att piffa sitt hem vid 86 års ålder borde vara en självklarhet! Hon sa att hon ville ha ”pigga färger” och det blev det! Ännu är jag inte helt färdig så klart. Jag skall även sy i dragkedjor i samtliga kuddar och sedan skall jag göra kuddar till hennes sovrum som skall ha hällor för att hänga på en stång ovanför sängen. Lite som en sänggavel fast med kuddar i möbeltyger!

Roligt att sy nytt även om det inte är till mig. Känslan när man vill ha det själv är alltid bra!

Ha en fin fortsatt måndag!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Sömnad med komplikationer!

  • Anita

    Så är det med mammor, ställer alltid upp. Finns alltid där. Förtjänar det bästa, brukar ha svårt att ta emot hjälp.
    Jag kallar det ”payback time”, utan min mamma hade jag ju inte existerat. 😊