Mina frösådder och hur långt dom kommit!


Just nu känner jag mig oändligt nöjd med allt jag sått och som kommit upp. Jag börjar sätta fröer mellan januari och februari och i år har jag fokuserat lite mer på blommor än på grönsaker.

I år har jag dessutom samlat in fröer från egen skörd och satt och merparten har faktiskt kommit upp. Nu gäller det bara att kunna vara så där lite extra hård och toppa plantorna så dom växer till stora fina kraftiga plantor.

Att så petunia

Förra helgen sådde jag även dubbel kruspetunia. När man sår petunia så är det enklaste att bara ta vanlig såjord. Fukta jorden och lägga frön ovanpå och lägga gladpack över som man gör lite hål i så att det skall bli lite luft. Petunior är nämligen ljusgroende och det innebär att dom inte skall täckas och det brukar ta bara några dagar upp till en vecka innan dom kommer upp.

Gurkplantor

I helgen har jag även hunnit med att planterat om mina gurkplantor för tredje gången. Jag sår alltid gurka så tidigt som möjligt på säsongen och sår en planta i varje kruka och planterar sedan om dom vart efter dom växer. I går planterade jag om dom i en djup balkonglåda och låter dom klättra i fönstret. Jag får massor av gurkor och av dom gör jag oftast saltgurka av och har i salladen! Så gott och fräscht med egen gurka

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.