Denna pajen med broccoli måste ni prova!
Quiche Lorraine paj med broccoli, oliver, soltorkade tomater & lök, är alltså en fransk paj med äggstanning! Att göra paj är enkelt och så himla gott. Perfekt att äta med en sallad till. Perfekt att ställa i kylen och värma en bit när man blir hungrig!
Pajskal
4,5 dl mjöl
185 gram smör
1 dl vattan
Fyllning till Quiche Lorraine
400 gram broccoli-buketter
1 dl Kärnfria skivade gröna oliver
1 liten gul lök
1 liten röd lök
1 dl Soltorkade tomater i olja
Äggstanning
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
4 dl riven ost
Salt och peppar efter smak
Så här gör du Quiche Lorraine
Blanda alla ingredienser till en fin deg och sätt den i kylen under ca 1 timma eller i frysen i 20 minuter
Tryck ut degen i formen, eller kavla degen till skalet för pajformen som är ca 30-35 cm i diameter. Nagga hela pajskalet med en gaffel och sätt in den i kylen i 15-20 minuter. Därefter förgräddar du skalet i 15-20 minuter i 200 grader.
Under tiden kokar du broccoli-buketter i lättsaltat vatten (om de är frusna så koka max i 5 minuter så dom blir lite mjuka) häll av vattnet och låt dom stå i durkslaget och rinna av.
Låt det soltorkade tomaterna i olja rinna av och hacka dom i små bitar. Gör samma sak med de gröna och svarta oliverna. Skiva löken smått.
Förbered äggstanningen och vispa ihop ägg, mjölk, grädde och riven ost. Salta och peppra efter smak och var noga med att smaka av. Det måste vara välkryddat om det skall bli gott.
När du förgräddat skalet så börjar du med att lägga i den avrunna broccolin. Därefter lägger du i både gröna och svarta oliver, all lök och de hackade soltorkade tomaterna. Häll sedan över äggstanningen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 minuter. Lite beroende på hur djup form du har. Om den blir brun ovanpå innan den är riktigt klar så lägg bara över en bit folie.
Jag brukar alltid peta lite med en gaffel i äggstanningen så att det som ännu inte stelnat kommer upp till ytan!
Servera med en sallad bestående av, sallad, tomater, soltorkade tomater, oliver och fetaost! Mums!
Detta blir morgondagens middag för min del! Redan fixad och klar!
Pingback: Bunkra mat för isolering! - pretty home blog