Nu är nedre plan färdig-gipsad


I går söndag fortsatte Stefan att jobba med att sätta väggarna. Nu är nedre plan färdig-gipsad i vår utbyggnad. Stefan har jobbat hårt och nu är det tak-gips kvar att sätta. Efter att tak-gipset är uppsatt så har vi kommit lika långt på båda våningarna!

Nu är även nedre plan färdiggipsad

Som ni märker går det undan. Stefan ritar upp allting innan så han vet exakt vad han behöver och hur det skall sitta. När det gäller takplattor är det extra noga för att det skall bli så perfekt som vi vill ha det. Att slarva med underarbete lönar sig aldrig. Då är det bättre att ta mer tid på sig.

Vi är nu klara till stora delar i hela huset. Allt från isolering, fuktspärr, lösull-isolering i taket, gipsade väggar, taket lagt, skorsten satt, spiskåpa monterad, el dragen, golvvärme, fönster på plats på övervåning.

Övervåningen gipsad ochklar
Min nya walk-in-closet på utsidan blir det balkong

Vi inväntar fönster till nedre plan som på grund av en transportskada blivit försenade. Vi skulle fått dom vecka 25. Ovanpå det med industrisemester i mellan så är det inte mycket vi kan göra. Fönstren kommer när dom kommer!

Vitrinskåp skall byggas in i väggen

Vi har även förberett för vitrin som skall byggas in på nedre plan. Spiskåpa och skorstensrör på insidan är självklart också på plats. All el är redan dragen och vi har tänkt på allt! Stefan har till och med mätt ut exakt var taklampor skall sitta med tanke på möbleringen som vi redan bestämt.

Så vad kvarstår då! Massor med jobb så klart. Golv skall läggas på övre plan. Alla skruvhål skall spacklas i både tak och på väggar. Sedan skall det målas och ovanpå det tapetseras.

Sjävklart kan vi bara göra beskärda delar i nedre plan innan vi har fönstren på plats. Vi kan heller inte öppna upp till vårt hus utan det kommer göras först när fönstren är på plats. Egentligen är det inget problem, vi får bara göra saker i en annorlunda ordning än vi annars hade gjort.

Det som är bra när man bygger till så här är att det påverkar inte insidan på huset. Det blir inte byggdamm, eftersom det är stängt.

Vitriner till nedre plan

Det kommer bli totalt 6 vitrinskåp från golv till tak. Enkel skiss ser ni nedan med öppen spis på högersida om ingången till vårt vardagsrum.

Sedan kommer det roliga. Tänk när vi kommit så långt att det är dags att börja montera garderober på övre plan, eller vitriner på nedre plan! Härligt! Jag älskar detta att se alla steg och se vår dröm växa fram! Båda rummen är lite drygt 20 kvm så det kommer addera ytterligare 40 kvm till vår boyta. Total är vårt hus på 230 kvm när utbyggnaden är klar!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.