Som ni kanske vet, om ni följer min blogg så gjorde jag Apelsinmarmelad härom dagen. Ni hittar mitt recept HÄR. I dag bestämde jag mig för att göra ett eget recept på Apelsinkaka med min egen Apelsinmarmelad. Så jag har receptet på världens godaste apelsinkaka!

Apelsinkaka är något som min storasyster gjorde när jag var liten. Jag älskade den kakan men har tappat bort receptet. I dag gjorde jag mitt eget recept och självklart ska ni få ta del av det! Länka gärna till mig om ni gör kakan och lägger ut på instagram på @prettyhome.se det skulle göra mig glad

Apelsinkaka med hemmagjord apelsinmarmelad
1 apelsin
1 dl hemmagjord Apelsinmarmelad
150 gram smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl nypressad apelsinjuice
0,5 dl mjölk
Gör Apelsinkaka så här
Sätt ugnen på 225 grader. Klä en form som är 23×23 cm med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Vispa upp äggen lätt med en gaffel. Pressa en apelsin och använd 1 dl av juicen till kakan.

Häll i ägg, smält smör, apelsinjuice och mjölk och rör till en jämn smet. Lägg i apelsinmarmeladen sist och se till att röra ut den jämt.

Häll upp smeten i den bakplåtsklädda formen. Sätt in kakan i mitten ugnen i 32 minuter. Lägg ett folie över kakan de sista 10 minuterna så den inte bränns på ovansidan.
Tag ut kakan och stö omedelbart rikligt med strösocker över hela kakan. Låt den svalna i sin form. När kakan svalnat kan du ta upp den och skära den i bitar. Den är försvinnande god!


Hoppas ni gillar mitt alldeles eget recept, och dela gärna men tagga mig då blir jag glad!