Nu händer det grejer i vårt matrum!


De senaste två dagarna har Stefan jobbat i vårt matrum med spacklign och målning så nu händer det grejer i vårt matrum. Sent i går kväll strukturmålade han den öppna spisen. Just nu d v s 06:00 har han redan satt i gång att slipa på vissa spacklade ytor. I dag skall han måla taket med en sista strykning och även måla den öppna spisan.

Nu händer det grejer i vårt matrum
Nu händer det grejer i vårt matrum

Lägga golv

Därefter börjar arbetet med att lägga golv. Golvet vi valt är plattor i grått som är 60×60 cm. Väligt tungt att lägga eftersom man måste lyfta varje platta på plats exakt där den skall ligga. Tungt för kroppen och ryggen. Självklart har Stefan hittat ett sätt att lägga dom på plats som åtminstone blir lite enklare. Det är att använda bärhandtag som man använder för glas för att kunna lägga plattorna exakt där han vill ha dom.

Foder till alla fönsterpartier

Som vanligt är det roligt att se alla framsteg som görs. Stefan har även varit och handlat alla foder som skall sitta i alla fönster och sågat till dom i rätt storlek. När golvet är lagt så skall govlet pappas och då skall Stefan måla alla snickerier på plats i rummet innan dom sätts på plats. De kommer målas med Függer grundfärg för snickerier och sedan färidgstrykas innan de sätts på plats. Stefan skall också svarva alla foder så att dom får en lite radie som blir snyggt och identiskt med övriga huset.

En liten vovve som absolut vill vara med och är rädd att missa något!

En liten vovve som vill vara med
Vovven vill vara med så han inte missar något

Han är duktig den där Stefan! Här går det verkligen framåt! Själv sitter jag på övervåningen på vårt nya fina kontor och ateljé!

Hoppas ni får en underbar dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.