Nu har jag börjat planera för nästa säsong!


Nu har jag börjat planera för nästa säsong och har ni börjat titta på fröer! Alltid roligt att göra om det som gått bra, men också prova något nytt. Jag tycker att det är en sådan underbar tid nu när man kan ägna sig åt planering. När man kan konstatera vad som gick bra och vad man måste tänka om.

Nu har jag börjat planera för nästa säsong
Nu har jag börjat planera för nästa säsong

Det blir Jätteverbena och Kronärtskocka

Jag har bestämt mig för att dra upp ytterligare 15 plantor med Jätteverbena. Man kan nämligen inte med säkerhet veta att dom klarar vintern. Skulle det vara så att dom överlever så kan man alltid hitta andra ställen att plantera dessa underbara blommor på. Jag skall även förodla Kronärtskockor. Detta är nog det bästa med hela säsgonen att jag äntligen lyckades med mina Kronärtskockor! De är också perenner men det är inte säkert att de klarar sig över vintern här ändå så jag kommer odla även ca 10 plantor av Kronärtskocka. Jag tänker samma sak här. Att klarar dom sig inte så kan jag sätta denna omgång i kökstärdgården

Jätteverbena
Verbena och Kronärtskocka

Dahlior har varit en sådan fröjd

Sedan har vi Dahlior. Till nästa år kommer jag odla ännu fler. Jag skall också hitta på ett bra stöd så att dom kommer bli ännu finare. Det har varit helt fantastiska! Jag har redan förbesällt ett 15-tal olika. Jag vill fortfarande har i rosa toner för det blev så vackert på framsidan.

Nu har jag börjat planera för nästa säsong

Sedan är det min favorit Silvernjurvinda som jag placerar ut i de flesta rabatter. En sådan himla tacksam växt att odla men lite svår att dra upp.

Mina sparris-bebisar

Sedan har jag en hel hög med sparrisbebisar som skall planteras. Vet inte om dom kommer att ta sig men det är roligt att testa nya saker hela tiden!

Hur oflar man sparris

Hur som helst så älskar jag denna delen av säsongen när man kan konstatera vad som gått bra och vad man kan göra bättre nästa säsong. Man får helt enkelt en ny chans varje säsong. Det är det härliga med odling! Det är också så himla roligt att ge sig på något nytt varje säsong!

Önskar er en underbar start på er tisdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.