Nya glas till mina dukningar!


Jag har tagit ett beslut att köpa nya glas till mina dukningar som jag kan använda både till vardags och fest. Just nu börjar mina egna glas se lite trista ut och dessutom har många gått sönder efter flitigt användande. Jag vill ha en hel servis så jag kan duka även när vi är 12 personer eller fler!

Mina vackra rosa vinglas kommer jag fortfarande behålla. I övrigt är det dags för nytt. Tidigare har jag samlat på fina glas från Orrefors men inser att det fungerar inte. Det krävs så lite för att de skall gå sönder och det är helt enkelt inte kul att spendera flera hundra på ett enda glas som går sönder nästan bara genom att titta på dom. Mina rosa glas måste dessutom diskas för hand.

Jag har hittat en glasserie som jag tittat på ett tag och jag har nu bestämt mig för att dom passar mig perfekt. Ni hittar dom HÄR och dessutom med väldigt stor rabatt just nu och dom ligger i 4-pack.

Mina krav på glas

Jag har ett antal krav på glas. De måste först och främst gå att diska i maskin. De får inte vara alltför ömtåliga men de skall samtidigt vara vackra och gärna ett mönster som speglar sig så fint på dukningar! De måste vara lite tyngd i glasen så dom står stadigt och de måste rymma lite grand. Glasen skall även passa att använda i vardagen.

Att glaset har en liten festlig känsla och går att använda i vardagen är verkligen ett plus. När jag äter lunch vill jag gärna dricka mitt vatten i ett vackert glas med fot. Hittills har jag haft glas i pressat glas, men dom har som sagt gett upp nu så dags för nytt! Jag har bara ett halvt dussin kvar och dom ser slitna och tråkiga ut.

Jag har hittat dom perfekta glasen som är tillverkad i kristall men som är maskindiskbara. Så här ser dom ut!

Just ni hittar ni dessutom världens bästa erbjudande på dessa glas och jag har som sagt redan slått till. Detta går bara inte att missa. Dom får bli en present till mig själv och mitt nya matrum. Då kan jag duka med dessa så fort jag får bjuda hem min familj igen. Ni hittar dom HÄR.

Vinglaset finns i två storlekar. Jag har valt det glaset som rymmer 35 cl. Vattenglaset som egentligen är ett så kallat wishkyglas rymmer 29,5 cl. Det vackra ”longdrink” glaset rymmer 37 cl. Perfekt glasserie tycker jag! Vill även ha ett

Jag tycker om att duka med vinglas och vattenglas i samma serie. Det blir så vackert! Dessutom kan jag använda dom till vardags både stabila och vackra att titta på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.