Olika sysslor i bygg och inredning!


I går gjorde jag och Stefan lite sysslor var och en på egen hand. Jag sydde färdigt gardiner till mamma och har tänkt och åka och montera tillsammans med en hylla hon vill ha.

Stefan har isolerat glasgången, väggar och tak under tiden samt drevat fönster. Ett steg fram med saker som tar en hel tid även om de inte ser ut så på ytan. Jag tror att just det kan vara anledningen till varför många människor köper renoveringsobjekt utan att ha någon som helst byggvana då jag är ganska säker på att ”dom tror” att det kan väl inte var så svårt. Jag tror att det helt enkelt kan bli övermäktigt. Det är så många olika moment att göra och så mycket kunskap för att bygga.

I vårt byggprojekt har vi inte några skickare som kommer och gör vissa delar eller moment, och som är färdiga när vi kommer hem, utan vi gör precis varenda steg helt på egen hand.

När man islolerar så måste man vara noggrann. Det skall mätas och skäras till hela tiden, och utöver det är inte isolering jätteroligt att jobba med och det kliar om man får det på kroppen. Det blev en extra runda till Byggmax för att köpa mer isolering.

Nu skall jag besöka mamma så fort som möjligt för att montera de nya gardinerna så jag får ta en dags semester och ”pipa iväg”.

En annan sak som blev fantastisk nu när glasgången blev klar är att i dag blåser det storm ute och framsidan på vårt hus är det helt vindstilla för det är inte längre ett så kallat ”blåshål”. Så fantastiskt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.