Planerade projekt under 2019


I dag sitter jag här och funderar över vilka projekt som jag vill färdigställa under 2019. Som ni vet så håller jag ständigt på med nya roliga projekt som jag visar er här på bloggen. Så här kommer en lista på mina projekt som jag tänkt jobba med under 2019

Här nedan ser ni skissen på vår vision! Mycket blev redan klart under 2018 och det är roligt att se bit för bit komma på plats! Showroom är klart. Orangeri är klart. Köksträdgård är klar. Plattsättning är klar.

Vårt underbara orangeri med köksträdgård, som vi säkert kommer addera detaljer till under 2019!

Vår framsida som fick ett lyft under 2018, men som bara var en trevande början på det som komma skall!

Glasgång, framsida och utbyggnad i två plan återstår och lite småprojekt här och där!

Glasgång mellan huskropp och showroom

Under 2018 efter avslutandet av Showroom så påbörjade vi nästa projekt omgående. Det var att gjuta en platta till det som skall bli en fantastiskt glasgång mellan huskropp och Showroom. Redan när vi startade att bygga vårt showroom så färdigställde vi taket till det som sedan skulle bli en glasgång. Det gäller nämligen att planera allt på ett bra sätt så man inte behöver göra om vissa delar sedan när man fortsätter byggnationen.

Plattan till glasgången gjorde vi klart i höstas och sedan gick vi rakt in i nästa projekt! Det gjorde vi så klart av en anledning. Allting skall göras i en viss följd för att spara både tid och pengar! De glasdörrat vi behöver skall nämligen kunna beställas samtidigt.

I glasgången skall de ligga klinker från Marrakech Design och plattan vi valt ser ut så här! Den kommer göra sig så fint mot huset i cederträ! Grått, vitt och svart mot glas!

Plattan den ligger på är de fina golvplattorna i vårt Showroom! Plattan vi vi valde till vårt showroom är 60×60 cm.

Utbyggnad i två plan

Det projekt vi startade sent i höst var nämligen utbyggnaden i två plan på huskroppen! Denna utbyggnad skall bli ett fint matrum i bottenplan med skjutdörrar åt två håll. En av utgångarna blir till vår underbara köksträdgård och på andra sidan öppen till köket och framsidan.

Vi började med hårt arbete att gräva ut den slänt som vi har och där vi skall göra utbyggnaden.

Noggrant arbete då det kräver precision för att få golven ti den nya utbyggnaden i exakt samma höjd så på nuvarande huskropp!

Armering och gjutning av klack för att kunna mura upp en mur som skall bli grunden för utbyggnaden och den platta som skall gjutas!


Här är muren klar och nu återstår fyllning med mackadam

Hårt jobb och åter hårt jobb!

För att slutligen avslutas och det är här vi befinner oss just nu! Den lilla snutt av terrass som återstår skall senare rivas men just nu är den bra för att man kan stå stadigt och kommer upp i höjd! Där skall senare byggs en ny terrass som även skall gå om hörnet på huset!

På det övre planet så skall det bli min nya efterlängtade walk-in-closet. Jag har redan en walk-in-closet i dag men bara på ca 9 kvm och behöver större och denna kommer bli på ca 22 kvadtatmeter! Det skall bli så underbart.

Tiden fram tills dess är mycket hårt arbete och vi gör precis allting själva som ni vet, och det är här ni får följa mig i vårt arbete och val med material och hur vi tänker och konstruerar. Hittar fyndiga lösningar och bygger inredning! Dessutom skall vi ha en gaseldad öppen spis även i vårt nya rum på nedervåningen! I min walk-in-closet kommer det bli en fin balkong med havsutsikt och skjutdörr i glas.

Framsidan och terrass

Vi skall också fortsätta med vår planering av framsidan och i våras gjorde vi en stor förändring genom att plantera en underbar liten buxbomshäck ovanpå den fina muren vi har runt vårt hus. Vi grävde även bort de buskar som vi flyttade när vi utökade vår plattsättning framför vårt hus, eftersom de inte gjorde sig så bra, och jag satte istället dubbla rader av buxbom och rosor. Allt för att det skall bli enhetligt och att jag sedan skall kunna fortsätta bygga upp framsidans lilla mini-trädgård.

Jag gjorde även en helt underbar ”krukträdgård” framför vårt showroom och hus som är helt ”amazing” om du frågar mig! Inhandlade många nya krukor som jag fyllde med härligheter och nu planerar jag vilka plantor jag skall dra upp för våren- och sommarens krukträdgård!

Trappräcke

Vi har även skissat på några varianter av trappräcken till vår trapp som går till övervåningen. En trapp som vi designat själva (vi slängde ut orginalet som var jätteful) men nu känner vi att vi behöver göra ett snyggt räcke! Troligen glas!

Nytt kök och golv i hela nedre plan

Vi har också planer på att lägga om golvet i hela nedre planet. Vi har redan tittat på några alternativ. Dock kräver det även ett nytt kök. Så vi har under en tid tittat på olika typer av kök och köksleverantörer för att förhoppnignsvis bestämma oss inom kort.

Sedan kommer den vanliga frågan. Hur mycket hinner man med!? Först och främst måste man ha en plan och sedan beror allt på hur smidigt det går. Vi har inte bråttom, men vi vill också fortsätta vår byggnation till vår dröm! ÄLSKAR projekt!

Hoppas ni får en fortsatt underbar fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.