Sommarkänsla


Visst längtar jag till sommaren, jag skulle ljuga annars, men resan är en del av målet och innan sommaren har jag så mycket jag måste hinna med! Då tänker jag främst på alla små underbara plantor som skall dras upp.

Jag älskar verkligen mitt hem. Älskar att vara här och pyssla och mysa! Jag byter mattor i bland, för att ändra lite  och jag byter även andra detaljer.

Att duka och göra det fint och njuta av varje måltid! Det är faktiskt en viktig del, att inte bara stressa sig igenom det som ändå måste göras! Att göra en vacker sallad och lägga lite tid vid detaljer!

Vissa saker som jag väljer tröttnar jag inte på. Jag ser mycket av slit och släng design och jag tycker det är tråkigt. Jag sparar mina pengar och satsar på saker jag tycker är vackra och det fantastiska, och som jag brukar tjata om så tröttnar man inte om man väljer med hjärtat. Älskar mitt bord i stål med tillhörande bänk. Älskar min dragspelslampa som man kan ”trycka ihop” eller ”dra ut” och höja och sänka! Älskar min hall-lampa med massor av små lampor som lyser som en liten himmel.

Mina vackra guldspeglar köpte jag redan som 27-åring och dom har hängt med mig hela livet, och jag älskar dom lika mycket idag som då.

Jag får energi av mitt hem, älskar ljuset och alla härliga färger! Älskar trappan vi byggt med den inbyggda öppna spisen som ger värme och mysighet lite kyliga kvällar och dagar.

Jag står dock i begrepp att göra om både kök och andra delar, men det måste få ta sin tid med planering och skissande. Just idé fasen är en väldigt rolig del för det gäller verkligen att tömma ut alla idéer, även de lite mer tokiga, att bestämma sig för att vända på perspektiven för det är oftast då de bästa idéerna kommer fram.

Just nu har jag bestämt mig för att göra kök med en del svarta detaljer, dock inte helt i svart för det blir för mörkt. Jag tycker om ljuset det vita ger!

Roligt att duka med bestick med lite prickar och ränder i olika färger. Jag skulle vilja ha bestick i guld, men har inte hittat några ännu som uppfyller min krav i design, form och material. När jag inte hittar vad jag vill ha, då avstår jag. Jag lägger hellre lite mer pengar över tid på något hållbart, än att köpa just sådana saker för slit och släng.

Hoppas ni får en underbar fortsatt måndag. Start på en ny vecka känns alltid bra. Jag tycker om alla veckodagar och ser inte någon dag som mindre bra utan jag till och med gillar måndagar lite extra!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.