Orangeri med stora spöken!


I söndags morse när jag kom upp så hade solen börjat gå upp men det var fortfarande lite mörkt. Då fick jag se mina fiberduks-insvepta persikoträd. Såg väldigt roligt ut tyckte jag! Så jag var tvungen att ta en bild. Ser ut som två jättelika spöken! 🙂

Jag hoppas verkligen att jag får lyckan att smaka dessa gudomliga persikor i år. Tänk om jag får en stor skörd. Jag skulle bli så himla lycklig. Jag har massor av planer för vad jag skall göra med mina persikor.

Förra året, som var första året eftersom vi planterade dom på våren 2019, så fick vi två persikor. Vi lät dom mogna på trädet och jag kan säga att jag har aldrig någonsin ätit så goda persikor!

Jag tror de trivs extra bra i orangeriet för där blir det så varmt som dom har i sitt hemland och dom har även ljuset som dom behöver! Hoppas, hoppas!

Om jag får många persikor så skall jag göra persikopaj, jag skall lägga in persikor i sockerlag (då skall man ta dom strax innan dom mognat, och jag skall prova att frysa in så jag kan ha i smoothie!

Det sägs att persikor mognar alla samtidigt, jag hoppas jag får uppleva detta men om jag gör inlagda persikor så kan jag plocka ett antal innan de är helt mogna!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.