Påsk-feeling och pollinering!


Ni som läser min blogg vet hur jag är! Älskar pynta och göra fint. När man vaknar till en sådan här härlig lördag med sol så blir man sugen på att göra fint och vårligt över allt.

I dag bestämde jag mig för att åka till Blomsterlandet och uppdatera mina urnor utanför orangeriet för att få lite fint inför våren! Det är några veckor kvar till påsk men man kan alltid göra lite fint i förväg! Min själ mår bra av det. Faktiskt mår hela jag bra av det!

Så här fint blev det och det gör mig genast påmind om att det inte är långt kvar till riktig vår. Här skiner solen i dag men det är kallt och tyvärr skall det bli regn i morgon. Men efter regn kommer solsken!

I orangeriet har jag två persikoträd, en Frost och en Riga!

Blommorna är så vackra att det är synd att klä in dom i fiberduk, men vad gör man inte för skörden!

I orangeriet är det säkert minst 25 grader! Underbar miljö!

Man måste pyssla om sina persikorträd. Förra helgen så gödslade jag och vattnade för första gången efter vintern. Nu har jag varit ute och penslat alla hundratals blommor för att stötta polleneringen. Mina träd är självfertila men det betyder inte att dom inte behöver hjälp på traven med pollinering, man måste skilja på det, efter som dom står i mitt orangeri. Dels finns det inga insekter vakna så här tidigt och hade dom varit vakna så hade dom dött i kylan! Så jag jag får leka bi själv för en dag! 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.