Planer för 2018!


För mitt 2018 har jag massor av planer. Först och främst skall jag börja på mitt nya jobb men i övrigt så har jag massor av planer för vad som komma skall. En självklarhet är också att jag skall gå ner mina extra kilo jag lagt på mig under den här resan p g a alldeles för mycket jobb. Men i övrigt har jag massor och åter massor av roliga saker att planera och vissa saker är mer självklara än andra! Ni kan läsa mer om MITT 2017 HÄR

Börja nytt jobb – Det kommer så klart ta massor av tid och energi att sätta sig in i en helt ny verksamhet men det skall bli så roligt! Jag verkligen längtar tills jag får starta och i mellandagarna har jag redan fått tillgång till det kontoret där jag skall sitta och det kommer säkert bli så att jag väljer att arbeta därifrån någon dag i veckan redan nu! Så fina kontor också och jag kommer trivas som fisken i vattnet!

Orangeriet – Färdigställa alla planer vi har med bevattning, krukor, värme. Allt det där vi redan har klart för oss. Alla underbara middagar vi skall äta här ute. All växtlighet vi skall se här inne under säsongen och se växa fram. Jag har aldrig tidigare haft ett växthus/orangeri så detta är verkligen helt nytt för mig och jag ser så mycket fram emot denna säsong.

Växtlighet vi redan satt – Att se detta växa under 2018 kommer också bli en fantastisk resa. Hur kommer Syrenbuddlejorna bli runt hela vårt växthus. Vi  har satt många och det kommer bli så vackert. Våra rosor som vi satt runt den vackra rosenbågen som Stefan byggt, samt alla fina plantor, rabarber som jag älskar. Finns det något bättre än vårens första rabarberpaj av egenodlade rabarber!

Sätta alla odlingar för säsongen 2018 – Detta är mer ett riktigt nöje. Älskar att se saker växa steg för steg och jag kommer nog njuta ännu lite mer nu när jag vet att det gick så bra förra året trots att jag kanske inte hade riktigt förutsättningar! 🙂 Sitter här med frön till Dahlior, Stockrosor och Lövkoja, blommor jag älskar och kanske inte vet riktigt vart jag skall ha alla men att blanda grönsaker med blommor är härligt!

När man kan plocka det här i sin trädgård. Då är man lycklig! Färg! Ahhhh…..

Gå ner ca 6 kg till 62 kg igen – Det blir mycket träning 2018. Detta är en kamp jag redan börjat men en rolig sådan. Jag kommer skriva massor om detta. Följden av min resa med klimakteriet är att jag testat väldigt mycket och jag kommer också skriva mycket om att först gå ner dom där kilona. Sedan hålla dom också för det handlar om att ändra livsstil och jag måste villigt erkänna att mitt i allt arbete jag hade så tappade jag bort mig själv lite och min träning. Men jag tycker faktiskt bara att det är roligt. Roligt att kämpa lite för självklart vill jag komma i alla vackra klänningar jag köpt! Just nu tittar dom bara på mig, eller snarare STIRRAR…hahahahah

Planera nytt kök – Det här har vi diskuterat en tid, men inte riktigt bestämt oss ännu. Vi vet inte vilken köksleverantör vi skall välja. Vilka vitvaror vi vill ha. Vi tittar på lite olika stilar och varianter, men det där brukar lösa sig med tiden. Planeringsstadiet är ett roligt ställe!

Planera och bygga terrass på framsidan – Detta vill jag komma i gång med så fort det blir väder. Jag tänker att vi börjar i början på mars som vi gjorde förra året. Fylla på gårdsgrus i vår lilla köks-trädgård. Börja planera framsidan hur den skall se ut med träd växter och annat vi vill ha. Jag skall ha ett blåregn på framsidan om det fungerar! Så vackert!

Göra om trädgården på framsidan – Till den punkten ovan kommer att göra om ”trädgårdsnutten”. Vi har massor med idéer men vi kan inte verkställa alla så vi måste bara bestämma rätt väg! Terrass, växter, lådor med blommor, nedtrappning till gräs, träd etc.

Planera, rita och färdigställa!

 

Rensa ut ett av våra lager så vi bara har kvar – Detta skall vi hinna med. Vi bara måste rensa ut och fixa lite. Detta kommer lösa sig självt när vi kommer en bit med allting annat.

En ny vovve? – Kanske, kanske skaffar vi en ny liten vovve. Vi har inte bestämt oss än till 100% men tanken finns där och vi skulle så gärna vilja ha en liten tjej. Vi har redan varit i kontakt med vår underbara Kennel där Fonzen kommer ifrån! Om det inte blir i år så blir det garanterat under nästa. Vi får se!

Kan någon i världen motstå en sån här goding!

Det där var lite vad som skall hända under det här året, men det kommer garanterat komma till massor av saker om jag känner mig själv rätt! Detta är bara vad jag ser just nu.

Hoppas ni får en härlig onsdag. Här regnar det lite idag men det hindrar inte mig från att ta in promenad på en runda! Redan nere nästan 2 kg! Det här med promenader är grymt, jag bara säger det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.