Mitt 2017 1 kommentar


Detta inlägg innehållar annonslänk till Skånska Byggvaror

Jag vet inte vad jag egentligen tycker om detta med ”årskrönikor” men jag skall i alla fall ge er en liten återblick på hur jag ser på mitt år som gått. Detta året har nog varit ett av de bästa åren någonsin av flera skäl. Jag känner mig så stolt över mig själv och vad jag åstadkommit detta året både på det mer personliga- och det arbetsmässiga planet.

Jag har tagit bort massor av negativ energi ur mitt liv

En sak som är väldigt tydlig för mig är att jag tagit bort väldigt mycket negativ energi ur mitt liv! Jag kan inte riktigt beskriva hur det känns för det har frigjort så mycket tid och energi för mig som jag inte trodde var möjligt.

Detta året har jag gjort flera saker som jag verkligen är stolt över. Jag tagit bort massor och åter massor med negativ energi ur mitt liv. Något som skulle visa sig vara mer avgörande än jag trott! Jag känner en sådan fantastisk lättnad över att jag faktiskt gjorde något åt det som tog massor av energi i min tillvaro. Det skulle visa sig att ett speciellt tillfälle avgjorde och jag bestämde mig för att ta beslutet att säga upp en bekantskap som jag haft säkert 22 år med omedelbar verkan. Jag kunde inte tolerera att människan som jag hjälpt år ut och år in, som jag lagt så mycket tid och energi och pengar på så fort hon behövt min hjälp. Lagt mina egna behov åt sidan för att hjälpa henne så fort hon behövde mig. Att ta bort detta ur mitt liv är en av de bästa saker jag gjort.

Själva anledningen var ett psykbryt i mitt hem en tidig morgon den 1 februari 2017. När vederbörande kom infarande i rasande fart utan föregående varning och ryckte upp dörren klockan 08:00 på morgonen. Trängde sig förbi Stefan och började skrika och gapa som om hon vore helt galen! Hon, den som skulle vara min ”bästa vän” stod och skrek i mitt hem på mig. Tog sig rätten att tränga sin in och stå och skrika åt den som hjälpt henne med allt år ut och år in, aldrig höjt min röst emot henne, aldrig varit arg. Som låtit henne bo hos mig under flera perioder, som sagt att mitt hem var hennes. På mig, sin bästa vän som hjälpt henne ur kris efter kris under alla år vi känt varandra. Hon skrek att  ”du litar inte på mig”?? om och om igen. Hon blev närgången och stod och skrek åt mig 2 cm från min näsa, helt galen. Det gick inte att lugna ner henne, hon var bara galen. Där och då insåg jag att det är inte mer jag kan göra, jag insåg där hur mycket sjukare hon är än vad jag förstått.

Orsaken i efterhand, är enligt henne själv, att jag tål inte att någon säger emot mig! Ja där har ni det! I efterhand ville hon prata och jag sa nej. Hon vägrade att be om ursäkt, för hon hade inget att be om ursäkt för, enligt henne själv.

Hela uppträdandet var något jag aldrig tidigare skådat. Hundarna blev livrädda! Till och med Popcorn som är den tuffa blev helt paralyserad! Fonzen skall vi inte tala om. Detta i deras hem som skall vara deras borg!

Jag blev så arg som jag väldigt sällan blir, och bad vederbörande ”hålla käften” och att hon skulle lugna ner sig, tror aldrig jag gjort det till någon varken förr eller senare och jag hoppas att jag slipper göra det någonsin igen. Jag blev så arg och samtidigt rädd, för den här människan var inte, och är inte frisk. Det visste jag förvisso redan innan och jag hade pratat med Stefan sedan flera månader tillbaka att jag såg en försämring hos hennes psykiska hälsa. Men att det kunde ta sådana här former det hade jag aldrig kunnat föreställa mig ens i min vildaste fantasi.

Det slutade med att hon stod och skrek upprepade gånger samma sak om och om igen ”Litar du på mig? Du litar inte på mig? Jag bad henne gå och efter en stund slängde hon igen dörren och åkte i väg i en väldans fart.

Jag och Stefan var chockade i flera dagar. Visste knappt vad vi varit med om eller varför! Jag bestämde mig att detta var droppen och något mer umgänge med denna person som uppenbart inte mår bra tänker jag inte ha. Jag fattar än i dag inte vad som hände och min enda förklaring är att hon inte är frisk.

Där och då bestämde jag mig, och det var det som fick den så berömda ”droppen att rinna över”. Det bästa jag gjort. Jag upptäckte bara efter någon vecka hur skönt det var. Tidigare var jag alltid på någon form av ”utryckning” eller vad vi skall kalla det,  för än det ena och än det andra. Jag kände mig fri! Det var som ett ansvar som släppte, jag kan inte förklara det på något bättre sätt.

Operation av ögonlock

Jag hade under årets början varit hos flera läkare för att göra något åt mitt ärftliga problem med ögonlock som hänger ner i ögat och blockerar synen. Jag var runt på flera ställen innan jag kände att jag träffade rätt.

Den 22 februari så gjorde jag en operation av mina ögonlock. Detta problem hade jag haft under många år och är ett ärftligt problem från min mammas sida. Min mamma gjorde samma operation strax innan hon fyllde 50 år. En av de bästa sakerna jag gjort. Det blev så fantastiskt bra och så skönt att kunna se normalt igen. När det väl var gjort så fattar jag inte varför jag inte gjort det tidigare! Så till alla som funderar, gör det bara! Ni kan läsa om det i min blogg!

Jag trodde jag skulle börja använda ögonskugga och mascara efter detta. Men det gör jag fortfarande inte! 🙂 Det kanske kommer 2018.

Nytt jobb

Under slutet av 2016 blev jag kontaktad av en tjej som ville erbjuda mig ett jobb och den 1 mars började jag jobba på Global Retail med kompetensutveckling och ansvarig för Finance Control och idag är jag projektledare på samma ställe. Ett jobb jag blivit tillfrågad om jag ville ha och egentligen inte sökt. Jag har utvecklats något otroligt detta året och fått många nya fantastiska kollegor också utanför avdelningen. Jobbmässigt har det varit en otroligt lärorik period med en fantastisk chef som låtit mig växa och trott på mig i alla situationer.

Det har varit en ofantligt rolig tid och att det senare skulle leda till nästa steg det kunde jag inte ana när jag tog jobbet!

Köksträdgård och Orangeri

Det som verkligen har präglat detta året är väl vårt gemensamma projekt som jag och Stefan startade strax efter min operation. När jag låg där i sängen efter min operation och drömde om en köksträdgård i februari. Så åkte Stefan omkring och fixade pallkragar och målade svarta för att vi skulle kunna förverkliga en liten dröm på ett ställe i trädgården som var helt otillgängligt och faktiskt göra något vackert av den! Detta var det sista av vårt lite dåliga samvete och näst intill omöjlig att göra någonting med.

Att planerna ledde vidare när vi kunde planera fritt och jag och Stefan fick den ena idén efter den andra. Resultatet blev ett fantastiskt orangeri som vi byggde och när vi kom ett steg längre så hörde Skånska Byggvaror av sig och frågade om de inte kunde få ta del av lite bilder av vår vackra trädgård som dom sett bilder av i min blogg. Det kändes verkligen som ett bevis på att det vi gjort verkligen blivit så vackert som vi önskade. Skånska byggvaror ville använda bilderna på sin hemsida och till sina broschyrer under 2018! Ni hittar det hus vi byggt HÄR och jag kan verkligen rekommendera Skånska Byggvaror med varm hand.

Detta underbara orangeri som jag fått inreda och färdigställa precis så som jag ville ha det! Älskar varje detalj!

Denna underbara lilla mini-köksträdgård som vi kommer ta till nästa steg i år 2018. Det skall bli underbart att se saker och ting växa till sig som alla fjärilsbuddlejor som vi satt i lådorna runt orangeriet! Det lila emot det svarta. Helt fantastiskt när du sitter på insidan och blickar ut mot detta vackra!

Alla vackra detaljer som den fina grodan som är en kran i vår köksträdgård. För självklart har vi dragit dit vatten. Ett måste så klart! Alla detaljer som vi adderat vart efter och planerat i minsta detalj! Kärlek!

Den vackra kristallkronan som vi hittade efter mycket letande!

Tillhörande lampetter som Stefan hittade på blocket i exakt samma modell som takkronan!

Den vackra grinden och rosen-portalen som Stefan byggt och grinden som kommer från vårt tidigare sommarhus. Det helt underbara staketet som vi byggde tillsammans på en helg!

Alla fantastiska middagar vi ätit här och kommer att äta under 2018!

Detta kom att prägla hela våren och sommaren. Så fantastiskt roligt att göra något tillsammans och det har verkligen visat sig att vi jobbar jättebra ihop och att få den möjligheten att samarbeta med otroliga människor på Skånska Byggvaror som har varit helt fantastiska.

Nytt jobb igen

Sedan kan jag inte med ord beskriva känslan att strax efter semestern få ett samtal om jag skulle vara intresserad av ett nytt jobb. Att återigen bli kontaktad för ett jobb för att de hört att jag är duktig! Alltså känslan!!!!!

Efter några intervjuer och lite förhandlingar fram och tillbaka så kommer jag alltså att börja ett nytt jobb 2018 i början på Mars. 🙂 Jag har fått ett jobb som Business Office Manager på GVA Technology (Geely/Volvo Automobile Technology). Jag är så fantastiskt glad för detta och känner en enorm stolthet att all den tid och energi jag lagt ner under 2017 har gett resultat. För jag har verkligen jobbat mycket och hårt. Jag har knappt hunnit med mig själv. Men med detta som resultat så kan jag bara tacka mina lyckliga stjärnor att hårt arbete verkligen lönar sig!

I förgår var jag med min nya chef och fick mitt nya passerkort och tittade på vårt vackra kontor där jag skall sitta. Det blir på Lindholmen här i Göteborg. Jag är så himla taggad för att börja jobba där, men först och främst måste jag avsluta mitt gamla jobb och göra en överlämning till dom som skall ta över mina sysslor.  🙂

Mina älskade hundar 

Mina hundar har fått vara friska hela året och de bara älskar sin nya lilla köksträdgård som dom kan ströva fritt i! Att ha dessa underbara varelser runt omkring mig varje dag är en gåva. Jag älskar dom av hela hjärtat!

Popcorn har blivit så mycket duktigare på att gå ”fot. Han har en liten ”vild vovve” i sig som är så fantastiskt lydig, och när vi går på hundskola så är han exemplarisk och bäst i klassen, men när vi är ute och går så ser han sig som ansvarig för alla hundmöten och möten med människor. Det har att göra med att hans kompisar dog väldigt tidigt (BamBam och Lufsen) när han bara var några månader gammal så helt plötsligt lämnades han att möta allt det där som han inte hunnit lära sig. Men han blir duktigare och duktigare för varje dag. Lille Fonzen han gör bara exakt som han blir tillsagd alltid! 🙂

Den sista dagen på året så bestämde jag mig för att lära Popcorn ligga död. Det tog mig ca 13 gånger. Sedan kunde han det! Denna superintelligenta vovve!!! Han är så smart och så lyhörd! Nu skall vi bara tillsammans lära lille Fonzen samma sak och han är så himla lättlärd att det kommer bli enkelt!

Träning

Min träning är väl det som faktiskt fått stå tillbaka lite under 2017. Det beror mest på att jag fått lägga massor och åter massor av tid på mitt arbete. Men det gav också resultat. Så de sista veckorna här i December har jag försökt att komma i fas igen!

Självklart har jag tränat men inte tillräckligt och i så stor omfattning som min kropp behöver. Det som jag slarvat med mest är dock maten. När man jobbar mycket och hårt så hinner man ibland inte att tänka och det är det som har varit orsaken till de kilon jag gått upp. Men nu skall det bli ändring på det också.

Träningskortet finns, viljan finns och alla klänningar jag måste komma i finns där också…hahahahahahaha. Så 2018 nu skall vi komma i riktigt bra form igen. Jag har så där en 5-6 kg jag vill gå ner så jag kommer ner till min idealvikt som är 62 kg. Jag vet att jag kan, och jag vet att det är enkelt, jag måste bara fokusera!

Ja det där var lite av vad som hänt mig under 2018. En hel del och 2018 har redan börjat bra och jag önskar er alla en god fortsättning på det nya året!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Mitt 2017