Årets första träningspass avklarat


Då var det första dagen på 2018! Jag har precis kommit in från min promenad på 65 minuter och just i skrivandets stund så fixar Stefan en omelett med en enklare sallad till mig för lunch!

Jag har haft lite känningar i en hälsenan sedan någon vecka tillbaka och därför tänkte jag prata om det här med skador lite grand. Det är lätt hänt om man inte tränat på länge att man sträcker sig eller gör sig illa. Ofta brukar det bli en anledning till att ta det lite ”för” lugnt men kroppen är smartare och bättre än vi tror.

Jag har under alla år med träning lärt känna min kropp ganska väl. Så när man känner att man har ont någon stans så betyder inte det att man skall vila. Däremot betyder det att man skall undersöka hur allvarligt det är. Så det betyder bara att jag tog lite mindre ”sprättiga” steg de senaste dagarna och i förgår fick jag ont efter ca 5 km och fick ta det lite lugnare, i går fick jag ont när jag hade 2 km kvar, och idag gick jag hela vägen utan att känna av det ens lite! Så med det sagt vill jag säga till er att man måste våga testa lite och inte genast lägga av bara för att man känner att man har ont någonstans. Ibland måste man uthärda lite smärta.

Med det sagt måste jag berätta en rolig historia. Jag är uppfostrad med ganska sträng men glad och rolig mamma som fick vara både ”mamma och pappa” eftersom min pappa fick Alzeimers sjukdom. När åren gått och jag var i 15-års åldern så träffade min mamma en man som hon senare höll i hop med i många, många år som hette Inge. I alla fall, min mamma var och är fortfarande en tuffing och det har man fått känna på en och annan gång! 🙂 En dag när Inge och hon skulle gå ut med vovven, så klagade han på att han hade så ont i ena foten. Min mamma tyckte det var nonsens och att han bara var lat helt enkelt! ”Lite ont i foten har ingen dött av”, så hon släpade ut Inge på en timmes-lång runda. När det kom hem klagade han fortfarande och hon sa lite ironiskt ”att om det gör så ont så måste du till doktorn”! Hon skjutsade dit honom och det visade sig att ena korsbandet var av….hahahahaha…..min mamma i ett nötskal! 🙂 🙂 Vi skrattade och skrattar fortfarande åt den historien så vi tjuter….Inge blev bra efter några veckor men det är en historia vi brukar dra för att skoja med henne! Hon tycker själv att den är ganska kul fast har fortfarande lite dåligt samvete för det där! 🙂

Så med det sagt, känn efter, men känn inte efter för mycket. Kroppen klarar väldigt mycket och lite smärta är inte farligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.