Plantera luktärtor i trädgården!


I helgen har jag pysslat en hel del i trädgården. Plantera luktärtor i trädgården var en av alla arbetsuppgifter. Jag har en lång lista över saker jag behöver göra och jag tar helt enklet en sak i taget och kryssar av på min lista. Det är väldigt tillfredsställande tycker jag. Jag älskar för övrigt att röja i trädgården och då är to-do listor inte ett problem. Jag älskar to-do listor över lag. Luktärtor ligger mig varmt om hjärtat och varje år så köper jag fler frön än jag behöver! Detta året är inget undantag.

Plantera luktärtor i trädgården!
Plantera luktärtor i trädgården!

Utplanteringsdags av luktärtor

I går var dagen för utplantering av alla luktärtor i mina balkonglådor som jag för längesedan redan fyllt med fin jord och gödsel. Stefan har tillverkat nät-bågar som sitter ovanpå balkonglådorna för att dom skall kunna växa och klättra. Näten sitter fast med buntband så dom inte kan blåsa av. På somrarna använder jag luktärtor i oändlighet att plocka och sätta i vaser! Många tror att luktärtor är känsliga för kyla men sanningen är den att man kan kallså luktärtor. Bara man avhärdar dom så klarar dom kyla väldigt bra.

Plantera luktärtor i trädgården!

Jag har faktiskt även planterat ut två sorters sallad också. Sått morötter och ytterligare några sorters sallad. Det kan aldrig bli för mycket tycker jag.

Sallad utplanterad på friland
Sallad utplanterad på friland

Jag har även planterat luktärtor i ett antal krukor med klätterstöd. Det ger en så himla fin utsikt i köksträdgård, krukträdgård med mera när det finns vackra luktärtor i olika fäger som tittar fram! Det går bara inte ha för mycket!

Jag skördade också min första egna sparris i går. Vi åt upp den med andakt och den var verkligen jättegod. Jag har massor med plantor som förhoppningsvis skall ge en bra skörd nästa år!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.