Planterat Trädgårdsnävan Rozanne i min trädgård!


I dag har ja haft en lugn och skön semesterdag. Jag började dagen med ett löppass med mina nya löparskor. En bra start på en semesterdag. Efter det bestämde jag att handla mig några Nävor att planera i en av mina fina rabatter. Jag har likadana Nävor under mina Klotavenbok som jag noga valt ut och är så nöjd med dom. Det är alltid fint att addera mer av samma växt någon annanstans så att inte trädgården blir för rörig. Därför föll mitt val på denna Näva. Nu i eftermiddag har jag planterat Trädgårdsnävan Rozanne i min trädgård längs den vackra murgrönan som jag satt att växa i ett mönster.

Trädgårdsnävan Rozanne
Planterat Trädgårdsnävan Rozanne i min trädgård!

Innan plantering av växter

När det är så här varmt väder ute är det extra viktigt att vara noga med bevattning. Jag tappar alltid upp en hink med vatten och dränker krukan i tills den slutar bubbla och har sugit upp maximalt med vatten. Det gör jag oavsett årstid. I dag vattnade jag hela rabatten innan plantering. Sedan grävde jag hålen och satte ner plantan i hålet. Därefter fyllde på med vatten igen och fyllde hålet med vatten. När det runnit undan så fyllde jag på med jord runt om plantan och tryckte till runt plantan så den får bra stöd. Sedan vattande jag återigen hela rabatten.

Murgröna som växer i rutmönster

Det jag kommer behöva göra är att begränsa både murgröna och Trädgårdsnävan för att det skall bli på det sätt jag tänkt mig! Nu skall bara gräset fixas framför lådor och krukorna.

Trädgårdsnäva bland murgröna

Det är viktigt att plantorna får en bra start och kan börja gro på sin nya växtplats.

Jag måste erkänna att jag är galet förälskad i min egen trädgård. Allt mitt planerande blev precis så vackert som jag tänkt mig! En av de magiska ställen jag älskar att titta på är just murgrönan som växer i sitt vackra rutmönster.

Kronärtskockorna växer verkligen fint

Nu håller vi på att förbereda middag och i dag blir det matjesill och färskpotatis med lökblast i stället för gräslök för att vi tycker det är så himla mycket godare! Det serveras med gräddfil.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.