Regnet öser ner och jag har köpt lökar


I dag öser regnet ner här. Tur att vi blev klara med bjälklaget i går för det verkligen regnar så att det står som spön i backen.

Jag tog bilen och åkte och handlade lite lökar i stället. Trodde inte själv de skulle fått in det ännu eftersom det brukar komma i mars, men JO det fanns.

Jag köpte både röd och gul lök samt några påsar med jättebogonia som jag aldrig tidigare odlat men förra våren när vi var hos en av våra underbara kunder så hade hon krukor på trappen med de största och underbaraste begonior jag någonsin sett. Visste inte förräns just i den stunden att jag ÄLSKAR begonier! Så i dag inhandlade jag mina första lökar för detta!

Det blev även Dahlior. Min mamma har odlat Dahlior så länge jag kan minnas, men jag tycker aldrig att jag får dom lika fina. Jag måste kolla med henne vad hon gör för speciellt som gör dom så vackra!

Sedan köpte jag även Pioner. När jag var liten hade vi massor med vackra pioner i rosa hemma hos mig, men eftersom min storebror skrämt upp mig för tvestjärtar rejält så var jag även livrädd för dessa blommor då tvestjärtar gärna gömde/gömmer sig mellan alla vackra blomblad. I dag bestämde jag mig för att det får vara nog med den fobin. Nu skall jag driva upp egna plantor. En ljusrosa, en cerise/röd och en vit för dom är verkligen helt otroligt vackra!

Nu skall jag pyssla lite här hemma inomhus. Ganska mysigt när det regnar och då uppskattar man sitt hem än mer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.