Lördag och fortsatt bygge!


I dag har byggnationen fortsatt. Jobbet med att göra bjälklag för att sedan börja göra väggar till plan två. Så himla kul. För er som inte läst innan så bygger vi alltså en utbyggnad till vårt hus i två plan.

På nedre våningen ett matrum med glaspartier åt två håll och terrasser. Där vi även kommer ha en öppenspis och vitriner för mitt porslin. På andra våningen blir det min egna walk-in-closet med balkong mot havet. Det blir mer än 3 gånger så stor som jag har i dag. Detta rum skulle så klart bli ett utmärkt sovrum men vi har redan ett perfekt sovru.. När vi bygger ut så bygger vi för oss själva men det är självklart viktigt att det adderar värde till huset och att antal rum blir fler. Att bara utöka yta anser vi inte är det som adderar mest värde.

Planeringen är att utnyttja den ”platå” som vi byggt i slänten för att nyttja den till ställningar när vi kommer så långt och även till sågen. Här jobbas det i moment. Stefan har själv ritat och gjort alla konstruktionsritningar så att han inte behöver tänka så mycket när han jobbar utan att alla mått finns på ritningen.

Så här ser det ut nu. Tung arbete att få allting på plats men Stefan är verkligen grym!

Att se detta växa fram är så roligt! När man bygger så längtar man hela tiden efter nästa steg. Att vi gör allting själva är på något sätt det bästa. Vi bestämmer själva i vilken takt vi bygger, vi är inte beroende av någon och vi vet att allting blir perfekt.

Önskar er en fin kväll!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.