En liten renovering av SPA


När man har en fastighet så behöver man kontinuerligt se över sitt hus och alla delar av fastigheten. I år så behövde vi göra i ordning en träram runt vårt SPA som behövde en uppdatering, och Stefan beslöt sig för att tillverka en helt en ny ram.

Han gjorde dessutom förbättringar med infästningar som var smartare än de som fanns innan och nu återstår bara målningsarbetet.

Nu skall bara kanten målas och den skall vara i en grå nyans så att den smälter in med fasaden på vårt SPA. Jag minns så väl när vi köpte vårt SPA att jag var lite tveksam till ”tegelstensfasaden” men jag är så glad att vi köpte den för den smälter så väl in med det övriga!

Att äga en fastighet innebär att man själv måste se över fastigheten kontinuerligt. Man måste städa trädgården, måla huset, se till att fönsterlister tätar bra för värmehushållning. Man måste se över lås och handtag och se till att smörja så att dom håller länge och är i bra kondition. Ta bort löv i stuprännor så det inte blir en översvämning för då kan det innebära skador på fasasd. Så att äga en fastighet är ett konstant jobb med förbättringsåtgärder, och antingen gör man det själv om man kan och har tid, eller så anlitar man någon att sköta fastigheten om man tycker att man inte vill lägga tid på detta!

Det är egentligen precis som med allting annat! Själv tycker jag att det är en rolig del av att äga hus, att hela tiden göra förbättringar eller ändra på saker som man tycker är mindre bra, och man kan se det som ett enda långt projekt för man kommer aldrig bli färdig för det kommer alltid finnas nya probelm att ta itu med och det skall man veta innan man bestämmer sig för att byta sin lägenhet mot en egen fastighet!

Nu har mina fina lejongap fått en fin plats, och nu skall jag bara sticka iväg och handla några extra blommor för att fylla ut på ett ställe i mina planteringar!

Själv älskar jag att fixa och trixa, göra fint och hålla ordning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.