Fallfärdiga hus… 2 kommentarer


Vet inte vad ni går i gång på men själv går jag igång på fallfärdiga hus. Älskar fallfärdiga hus där tiden stått stilla i många år och där orginalinredningen finns kvar. Nu bor jag själv i ett nybyggt hus och 2007 när jag köpte detta huset var tanken att jag skull bo kvar i högst 2 år, för detta skulle bara vara en fas, men tydligen är inte den fasen över än…hahaha.

År 2000 köpte jag en våning i Vasastan i Göteborg  på 130 kvm, som varken hade ett kök, toaletter och än mindre ett badrum och där all el var utanpåliggande ledningar som ägts av två gamla tanter som inte gjort några reparationer på huset sedan husets begynnelse. Det var i ett förfärligt skick men av någon anledning så går jag igång på det! Jag ser inte problemen jag ser lösningarna! Men alla blev förskräckta och undrade om jag skulle lösa problemet, vilket jag så klart gjorde på mindre än 6 månader. Så här såg huset ut på utsidan fast här i ett renoverat skick, flera år senare…

ext_ASCH36FasadW

Så här såg planlösningen ut på min lägenhet när jag var klar med mina planer och ritningar och fått in ett badrum och en toalett….gjort ett kök i rummet som hade balkong och en liten kammare som i original varit just kök med plats för pigan. Men när jag köpte lägenheten så stod där bara en gasspis mitt på golvet som var ruttet brädgolv som sett sina bästa dagar. Jag bodde där i 5 år innan jag sålde lägenheten för en annan lägenhet jag renoverade på Arkivgatan vid Avenyn. En vindsvåning som jag senare sålde när jag köpte huset jag bor i idag. Innan dessa ett antal lägenheter som jag renoverade….jag är helt enkelt en renoverings-junkie i grund och botten.

ext_ASCH36LghJpgW

Jag har helt enkelt haft för mycket att göra så jag har inte ens hunnit med att reflektera över att tiden går och nu har jag bott här i ganska exakt 8 år! Nu när jag  sakta men säkert har börjat att ändra på saker och ting i mitt liv så har jag också börjat titta efter ett nytt hus. Problemet är att jag fastnar hela tiden för de där husen som är näst intill fallfärdiga och där det inte finns varken vatten eller avlopp och i vissa fall heller ingen el! Verkar det sunt?

f32ff-835a6-a4bb0-51d72-ab303-61657-19a8d-b8d7c

När jag ser de där husen så ser jag något helt annat, jag ser hur det skulle kunna se ut och alla runt omkring mig säger till mig att jag inte borde, men med facit i hand så vet jag också att jag fixar det men jag vet att vägen dit inte är självklar eller spikrak och det är en del av det roliga. Att utsätta sig för något som man inte kan planera i minsta detalj, utan man kommer med säkerhet stöta på nya problem.

00f0a-c20b3-8479d-85c65-6f008-0e805-c8cd1-73578

Är det jobbigt…nej, det är roligt! Nu är jag där igen, jag vet att jag inte får skynda fram men jag skulle verkligen vilja köpa ett riktigt vrak och renovera. Jag får väl bo i husvagn den första tiden eller något…hahahah. Vet inte vad det är men det är en sådan inre tillfredsställelse att fixa oordning något i det skick man önskar. Att drömma och rita på hur man skulle vilja ha det. Då är jag i mitt esse och där hoppas jag att jag befinner mig inom en överskådlig framtid. Själv går jag inte alls i gång på färdigfixade hus….jag vill sätta min egen prägel på allting det är det roligaste jag vet! Då gäller det bara att hitta ett renoveringsobjekt till rätt pris.

176b6-7a09e-c1402-e91fc-06770-67ffb-f2e25-d73a8

 

Så jag får väl likställa mig med en Hemnet-junkie just nu och fortsätta drömma och vänta på det perfekta objektet! Har ni några tips om fina hus så maila mig, eller ni kanske äger något rentav som ni vill sälja till mig. Hör av er! 🙂 🙂

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Fallfärdiga hus…

 • Linda

  Jag älskar också att renovera (eller snarare att planera renoveringen och sedan låta hantverkare utföra jobbet)! Nu (tidigare bodde vi i samma område som ni) bor vi i ett hus där vi renoverat köket, badrummen och de allra flesta ytskikten men lite på övervåningen återstår och där skall det in nytt golv och sedan skall det blir en walk in closet är det tänkt.

  • pretty Inläggsförfattare

   Linda,

   Superkul med själva planeringen men älskar själv också själva utförandet, så det jag hanterar gör jag själv! Annars självklart hantverkare! 🙂 Visst är det kul…men jag längtar efter ett riktigt risigt hus och inte som nu ett nybyggt…. 🙂
   //Berith