Så här skapar du ordning och reda i hemmet


Jag tänker beskriva hur man skapar ordning och reda i hemmet och behåller ordningen över tid. Vissa anser att det är slöseri med tid att lägga på att systematisera sina saker i hemmet. En del av oss är bra på att plocka undan och hålla fint. Frågan är hur det ser ut bakom fasaden, och vet du var du har dina prylar?

Nu när vi börjar närma oss semesterns slut kan det vara bra att ägna en dag åt att skapa ordning och reda hemma. Få saker är så härligt som att komma hem till ett nystädat hem när man jobbar på dagarna.

Hur gör man då för att skapa ordning och reda i hemmet och att göra det enkelt att städa och hålla snygg. Jag skall lista några saker som kan vara bra att tänka på.

1. Var sak har sin plats

Det finns en regel som heter att var sak har sin plats. Det går ut på att man har skapat ett utrymme för varje enskild pryl man har. Det gör det också väldigt uppenbart om man har för mycket prylar. Att man helt enkelt måste rensa då och då.

Att förvara en viss typ av saker i lådor är perfekt men en sak man då inte får glömma, det är det som dom flesta hoppar över, nämligen att märka alla lådor. Annars står du där igen och letar och vet att det du letar efter finns i en av alla dom dyra förvaringslådor du köpt. Trots att du nu har ordning, så vet du inte vad som finns var!

Tanken med ordning och reda är att man inte skall behöva spendera någon tid alls att leta efter saker utan man kan gå rakt på förrådet och lådorna skall vara markerade på ett sätt att det gör det omöjligt att inte hitta det man söker direkt.

2. Fördelar med ordning och reda

Det finns självklart många fördelar med att se till att man har ordning. Många tycker att det är slöseri av tid att ägna sig åt att göra den perfekta förvaringen. Saken är den att dom som gör det tillbringar betydligt mindre tid med att leta efter saker eller att ens behöva städa för dom har redan ett system för var allting skall vara! Allstå får dom mer tid över och den enda investeringen är lite tid för att få ordning från start.

3. Lägga mindre tid på städning

Det absolut främsta skälet till att skapa ording och redan är att man inte behöver lägga lika mycket tid på städning längre. Det är enkelt att plocka undan för alla vet vart saker och ting skall vara och vet man det inte så är det uppmärkt och gör det enkelt! Tänk vad skönt att ha saker på sin plats

Om det nu visar sig att du inte har utrymme för att allting skall få sin plats. Då har du två alternativ. Skaffa mer utrymme i form av skåp eller kanske ett förråd. Det andra alternativet är att göra sig av med saker. Oftast har vi mycket mer än vad vi faktiskt behöver och har man inte använt det på ett år. Då brukar det förbli oanvänt!

Önskar er en fin kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.