Sätta tulpaner i krukor och gräva upp dahlior!


Nu är det hög tid att sätta tulpaner i krukor och och gräva upp dahlior. Förra året hade jag oturen att ”någon” åt upp de flesta tulpanlökarna jag planterat. Skälet var att det inte var tjänle på hela vintern! Så detta året funderar jag på att täcka krukorna. Det har jag aldrig behövt göra innan. Vem som åt upp lökarna vet jag inte riktigt men jag vet att rådjuren var här och rotade och dom gillar tulpaner så min slutsats är att det kanske var dom. I så fall är det ändå okej så att dom fick något att äta.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lokar-till-tradgarden-1024x685.jpg
Sätta tulpaner i krukor och rabatter!

Tulpaner är en försmak av vår

Jag tycker att det är så roligt när tulpanerna tittar upp på våren! Det gör det där lilla extra tycker jag när man längtar till att sol och värma skall komma! Då är det all möda värt och förbereda på hösten för att få möjlighet att se små härliga färgsprakande tulpaner som tittar upp.

Jag funderar även på att sätta några i mitt orangeri och jag har även tänkt mig lite städning där ute i dag. De är så härligt med middagar i orangereiet men då behövs en höststädning nu. Vårt orangeri ”tävlar” verkligen vårt matrum om uppmärksamhet för det är svårt att välja bland två så underbara ställen. Att sitta i orangeriet en kulen dag och äta middag när det snöar eller liknande är som magi.

Gräva upp dahlior och sätta Allium

Jag funderar även på att åka i väg och köpa en hel hög med Allium att sätta i rabatten på framsidan. Det skulle vara så fint innan allt börjar blomma på våren! Det får nog bli så. Men nu får jag nog snabba på om jag skall hinna allt jag föresatt mig. Så på med lite varma kläder och ut i trädgården. Det betyder också att jag behöver gräva upp Dahliorna. Så här har det sett ut i sommar! Så himla härligt och nästa år planerar jag för ännu mer!

Nu har jag börjat planera för nästa säsong

Det tar emot att gräva upp dom, men det måste dessvärre ske! Hoppas ni får en underbar söndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.