Silverpäron i min trädgård!


Jag vet ännu inte exakt hur vi kommer bygga på framsidan med terrassen som skall fortsätta runt hörnet på huset som en spång! Vi skall även sätta upp orginalstaket som har pulverlackerats i grått för att passa vårt hus (orginal var grönt men jag har aldrig gillat färgen). Tanken är att det skall var en pergola över spången.

Min älva skall så klart få spela en stor roll i den kommande planeringen. Det är därför hon är inköpt!

På något sätt skall det vara en trappa ner i släntenn så att man kan komma till baksidan. Genom att gå ner där. Det skall också vara en trappa ner till gräsmattan och spången skall ha odlingslådor på sidorna om trappan, och förhoppningsvis en sittbänk byggd i trä. Sedan hoppas jag att kunna skulptera upp vår lilla mini-framsida på ett sätt som gör den hemtrevlig och underbar. Jag vill ha tre stycken Silverpäron som är toppympande så jag redan från början vet höjden på träden.

Att man genom vår nybygnad kommer rakt ut till detta på andra sidan är helt sagollikt. Även här skall det lilla staketet bort och ersättas med orginalstaket så att det är fritt fram till orangeri och köksträdgård. Detta har bara varit ett staket för hundarna under tiden så att dom skall ha tillgång till hela vår trädgård.

Min plan är också att plantera 3 stycken Avenbok i linje med buxbomshäcken som redan finns på plats och som skall får växa i hop i trädkronorna.

Trädet som jag redan har på tomten har jag tänkt sätta murgröna som växer upp och som sedan efter många år kommer blomma i limegrönt!

Min tanke är att göra något i still med detta på den höga muren som vi murat upp för nybyggnationen! Allt för att göra ett vackert landskap från alla håll!

Längs långsidan på muren har jag tänkt sätta Hortensia i limegrönt/vitt och i odlingslådorna skall jag själv dra upp Jätteverbena som med sitt sirliga växtsätt skall få bidraga till hela utsmyckningen. Kanske även Dahlior, men vi får se hur mycket plats det verkligen blir. Min framsida är verkligen minimal men jag vill maxa den.

Nu är all byggnation klar. Nu är det bara insida och framsida som återstår. Det är så klart inga småbitar men jag längtar redan efter våren och att få starta jobbet med framsidan som jag längtat efter i flera år!

Denna bild ovan är inte en exakt bild hur trädgården på framsidan ser ut, men vi ritade den 2015 så det är inte så konstigt. Det är bara smådetaljer på framsidan som vi kommer göra lite annorlunda! Detta var vår vision då och nu är den verklighet i byggnation och snart även i trädgården.

Jag ser så fram emot 2021 och att få starta detta projekt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.