Snygga soffor och mitt framtida matrum!


Just nu letar jag soffa som skall passa vårt nya matrum. Vårt matrum skall vara ett coolt rum med modern design. Det skall få plats många, så soffan behöver vara minst 2,5 meter. Soffan skall vara i en sitthöjd så att man kan sitta och äta i den vid ett matbord och på motsatta sidan vill jag ha stolar!

Detta matrum skall inhysas i den nybyggnation som vi håller på att färdigställa och där vi bygger precis allting på egen hand. Planeringen av själva inredningen är en så himla rolig del så jag kan inte riktigt vänta och under tiden kan jag ge er en inblick i hur jag tänker!

I dag har vi ett matbord med stolar på ena sidan och en bänk på andra sidan. Underbart och snyggt, och jag drömmer om ett matrum där man inte vill gå i från bordet. Där man sitter skönt och där jag kan sitta och blogga rent av! Jag vill ha ett matrum där vi alla får plats när hela familjen kommer och hälsar på. Det skall vara en lång soffa som minst 5-6 personer skall få plats bekvämt. Det viktiga är att rummet skall vara anpassat för många olika tillfällen. Ett rum som vi kommer att älska att tillbringa mycket tid i och vid många olika tillfällen.

Så här ser vårt matbord med bänk och stolar ut i dag! Här äter vi alla middagar förutom dom som vi intager i orangeriet då förstås!

I vårt orangeri så ser det ut stå här! Vi har ett underbart betongbord och två korgstolar och vi älskar att vara här! Här är det sommar hela året förutom i december-februari. De månaderna så får vi tända lite ljus och sätta på lite värme! Otroligt mysigt!

Jag inser att den här soffan jag söker inte kommer att bli helt enkel att hitta. Därför undersöker jag just nu olika möjligheteter och idéer. En soffa som är minst 2,5 meter lång, som skall ha en sitthöjd för ett matbord,och ett sittdjup som är bekvämt och inte alltför djupt så att man bara kan luta sig tillbaka men fortfarande har fötterna i marken. Detta skall bli ytterligare ett ställe där man helt enkelt vill vara.

Jag vill ha ett stengolv i grått. Det skall bli gråa vitrinskåp och en grå öppen spis. Vi gör nu lite annorlunda än vi gjort i huset. Matstolarna tror jag just nu skall vara vita som en cool kontrast. bordet skall nog vara gråmelerat för att stå i kontrast till de vita stolarna. Kanske vänder jag på färgskalan senare, vi får se. Soffa kan jag tänka mig skall vara blå eller grå! Färger tillkommer i kuddar och detaljer senare eftersom jag älskar färg!

Så här ser skissen ut på vårt inbyggda vitrinskåp i grått och vid sidan så ser ni den öppna spisen, även den inbyggd och ingången till huset!

Så här ser skåpen ut som skall byggas in i väggen! Det kommer bli vitriner hela vägen. Självklart med belysning.

Tänk detta underbara rum med ett öppningsbart fönsterparti åt vardera hållet. Där man kan gå runt hela huset och man har utsikt över både köksträdgård och orangeri!

Jag vill ha en möbel utanför köksterrassen och just nu lutar det åt en möbler från Day! Jag vill ha en bänk och en altangunga på spången på framsidan till huset och jag vill ha 3 stycken Silverpäron på gräset och kanske en klotrönn på sticker upp ur terrassen eller ur planteringslådor i anslutning till terrassen.

Detta var en liten inblick i vad jag sysslar med avseende vår utbyggnad i två plan. Längtar så att få ta steg i detta underbara projekt. Jag längtar mest efter att få se allting sakta växa fram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.