I husbyggartankar 8 kommentarer


Som ni vet har jag ett sommarhus som jag älskar, men det kanske inte är helt optimalt och vi har ända från början brottats med tanken om vi skall renovera eller bygga nytt. Ju längre tiden gått så har vi ändå börjat renovera efter hand men nu har vi nog ändå kommit fram till att det bästa nog vore att bygga helt nytt!

Om vi skall behålla befintligt hus så måste vi bygga ut, och vi måste byta alla fönster, och byta panel, byta tak….höja tak, ja ni hör det verkar mycket mer ekonomiskt och praktiskt att bygga nytt. Annars är snart hela huset utbytt och eftersom det idag står på plint så känns det bättre att bygga nytt och gjuta en platta!

Vi har därför börjat titta på husleverantörer på deras hemsidor och jag har hittat en husleverantör som jag verkligen har fastnat för. Visst finns det många leverantörer men helt ärligt så känns det som om merparten lever kvar på 70-80-talet när det gäller utseende på husen. Det är inte ens lite intressant, för precis som andra branscher så borde väl även husleverantörer uppdatera sig och följa marknaden, annars är man snart hopplöst ute. Den leverantör jag fastnat för som gör väldigt fina hus och har helt otroligt stort utbud är Trivselhus. Här är det till och med svårt att välja för alla är så fina! Ni hittar dom på www.trivselhus.se titta får ni se. Finns även en bild-bank med interiörs- och exteriörs bilder så man kan få idéer.

Har tittat på två modeller som jag fastnat för en som heter Vintage Living och en som heter Seaside, dessa modeller passar väl in i den miljö som finns i det område där vi har vårt sommarhus. Vår miljö är lite mer traditionell och ligger vid havet så vad skulle inte passa bättre än ett New England inspirerat hus!. Trivselhus gör dessutom flera modeller som jag skulle kunna tänka mig. Vet dock ej ännu om jag vill ha ett hus med modern touch eller med en mer gammaldags stil, just nu tycker jag båda har sin charm, här kommer två som jag verkligen fastnat för! Vad tycker ni?

Detta hus kallar de Vintage Living finns i olika utföranden men detta blev jag förälskad i gillar det höga taket med takkupor och fina detaljer och panelen.Vbred

Men det finns många fina modeller och är verkligen svårt att välja! Detta är också superfint med plåttak!

Kbred

Ett annat hus som dom kallar Seaside gillar jag också väldigt mycket men det är lite mer modernt och jag gillar att det är plåttak. Äntligen hittat en leverantör med så många fina hus att till och med jag har svårt att välja!

C015

Så mycket fina små prång och vinklar som gör husen spännande och vackra att titta på!

A29

Jag kan verkligen se mig själv sitta där i ett av prången i skydd för vinden! Åhh man kan verkligen drömma sig bort!

A30

Just nu måste jag sätta mig in i planlösningar och byggarea, för att se vad som skulle kunna passa oss! De har massor av inredningsbilder dessutom som är roliga och inspirerande att titta på så hemsidan har de gjort ett bra jobb med, också ett tecken på att de är rätt i tiden!

Ni har väl inte missat att det förmodligen kommer tas ett nytt beslut som medger generösare bygglov på totalt 40 kvm större byggnadsyta utan bygglov. Tanken är att det skall gå att göra från den 2 juli (beslut skall tas nu i mars) Sedan kommer det räcka med att göra en anmälan till byggnadsnämnden, om förslaget går igenom. Det innebär att man alltså får bygga en friggebod precis som innan på 15 kvm och sedan ytterligare 25 kvm utan bygglov som man får utrusta som permanentboende. Bra att veta!

Skulle vara otroligt roligt att bygga ett nytt hus från grunden! 🙂 🙂 Då skall det bli ett hus som bara fokuserar för våra behov med ett stort kök och vardagsrum i en härligt enhet, ett enormt dressingroom, gym så klart. Sovrum med eget SPA precis intill och gärna med havsutsikt…jag som ni ser är det inget fel på kravlistan, den är lång!! 🙂 Ja gå in på www.trivselhus.se hemsida om inte annat så får ni mycket idéer! Nu skall jag drömma vidare en stund!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “I husbyggartankar