Önskelista till mitt sommarhus!


Nu när våren börjar närma sig så börjar jag, som jag skrev i går, att längta till sommarhuset, och vad passar bättre än att börja planera och tänka vad man vill addera till sitt kära sommarhus så här en kylig morgon i början av mars!

Som jag tidigare berättat så driver jag vårt VA-projekt bland våra stugor som är 122 st till antalet och det är ett projekt som kommer kosta dryga 10 miljoner när allt är klart i april månad! Vi färdigställde vårt badrum redan förra sommaren men skall nu bara göra det sista med att koppla på oss på vatten och avlopp och då finns det naturligtvis lite detaljer man önskar addera när man flyttar dit. En fin detalj som jag önskar mig är en fin vipp-tunna.

vipp14_01_white_oversize

 

Eftersom jag gjort mitt badrum i klassisk stil i sommarhuset så vill jag ha klassiska detaljer men gärna med en modern touch och det står denna vipp för! Här kommer även en bild på mitt badrum. Handfatet hittade jag på blocket för 1000 kr och kommer från en engelska tillverkare som annars är väldigt dyr, men i bland har man tur! Alla detaljer har vi köpt hos rörshoppen på Hisingen! De har sådan superservice där så alltid när vi renoverar handlar vi där! Finns helt enkelt inget som slår dom!

DSC03623S

Sedan önskar jag mig nya lampor till min långa bänk i köket, min köksbänk är nämligen 5,5 meter lång och när vi byggde det så valde jag 4 st lampor på IKEA med industrilook, men med tanken att byta ut dom med tiden. Nu tycker jag att den tiden har passerat och så fort Louise Campbell kom ut med lampan LC Shutters, den färgade varianten med bland annat färgen turkos i, så visste jag att det är den jag vill ha. Problemet är att jag måste ha 4 stycken och de är inte direkt gratis! Så här ser den ut…. och kanske blir det 4 stycken i sommar!

91510-1-2-02-Shutters

De skulle passa perfekt till allting jag har i sommarhuset….skulle bli helt ljuvligt!

Tanken är att vi skall bygga ut ett vardagsrum med öppenspis med fönster mot havet är också klar men blir nog inte denna sommar. Gardientygen har jag redan valt ut och det heter Correze Ocean och är ett tunt tyg i vitt med ränder i turkos, lime med lite guld ….många skira längder av detta fantastiska tyg vid sidan av de öppningsbara fönstren som vi har tänkt! Sen skall det sitta en längd på varje sida med antingen tryckt bomullstyg eller siden sär den tunna gardinen skall gå bakom och bara hänga fram lite grand på dagtid!

Skulle även vilja ha en ny pappelina-matta, har just nu en svart och vit med stjärnor men skulle behöva en till för när man har hundar så måste man tvätta ofta för de drar in en del smuts helt enkelt! En enkel randig i svart och vitt hade varit fint för jag har ett helt vitmålat golv.

Älskar att åka till sommarhuset vid påsk och laga påskmat och bara mysa! Vid påsk brukar jag alltid plantera påskliljor i kruka i alla mina krukor nere vid sommarhuset innan den riktiga säsongen sätter i gång! Ja här sitter jag och drömmer…..

Hur ser era drömmar ut? Är det våren ni längtar till eller något annat?

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.