Städa sitt växthus eller orangeri!


Nu har jag städat i orangeriet inför midsommar. Det är en sådan härlig högtid och just den dagen känns det roligt att ha lite extra fint i orangeriet. Många tycker att det är den jobbiga delen att städa sitt växthus eller orangeri, men jag tycker det känns härligt. Jag bestämmer mig för en liten del i taget och plötsligt är allt klart!

Städa sitt växthus eller orangeri!

Nya kuddar till orangeriet

Jag kanske gick steget lite längre. När städningen var klar så bestämde jag mig för att sy nya kuddar. Dom kuddar jag har där är trots allt mer än 5 år gamla och sol gör sitt till efter så pass många år. Tänk att det är så länge sedan är det vi byggde vårt orangeri. Det är konstigt för det känns verkligen inte som om det var så länge sedan. Jag och Stefan är rörande överens om att orangeriet är en av de bästa investeringar vi gjort och då menar jag på ett rent personligt plan och inte ekonomiskt. Vi älskar att vara där och dom där dagarna när det är lite kyligt, lite blåsigt eller lite regnigt. Då sitter vi i vårt orangeri och det känns som om sommaren är så mycket längre.

Plockade även några Dahlior och satte i nydiskade vaser. Ni vet väl att ju mer ni klipper av Dahlior och många andra blommor, ju mer blommor kommer det! Det är själva knepet med att få mer blommor att klippa av dom som finns och renska bort vissna om dom hinner till det stadiet. För mig är det ett rent nöje att bara klippa blommor och sätta i vas.

Tyget blev ett härligt tyg som ser ut som om man skvätt färg på det! Jag skall även sy två kuddar i rosa, en till varje fåtölj. Men en sak i taget!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.