Göra fint till midsommar!


Jag tror att dom flesta med mig brukar göra lite extra fint i trädgården inför midsommar! På något sätt är det ett avstamp för att ansa häckar, klippa gräs och göra fint i största allmänhet.

Själv klippte jag samtliga buxbomshäckar i helgen. Jag har cirka 35 meter buxbomshäck allt som allt och sedan ett antal buxbomsklot. När jag jobbar i trädgården så gör jag ett litet projekt i taget. På det sättet känns det roligare än att bestämma att jag måste göra allt på en gång.

Klippt buxbom i min trädgård

Krukträdgården

Krukträdgården ligger lite efter i år. Vid den här tidpunkten brukar Hortensian ha börjat blomma men det är långt kvar kan jag säga. Jag är också oändligt stolt över att jag fått knoppar i år på mitt blåregn redan året efter jag planterade dom och jag har knoppar på alla fyra. Tanken är att dom skall växa upp på pergolan som Stefan byggde förra våren. Det kommer så klart ta några år men det gör ingenting.

Enkel rengöring av stenplattor!
Krukträdgården

Blommor av olika slag i min trädgård

Alla mina Trädgårdsnävor har precis börjat blomma. Det mesta är ett par veckor sent i år. Det finns fördelar med det för det gör också att mina Jättedaggkåpa fortfarande kommer blomma till midsommar och just den blomman är vacker i vas till precis all med sin limegröna blomning. Jag är fortfarande så oändligt stolt över min Jättedaggkåpor längs muren. Dom är verkligen vackra och jag slipper ligga där på knä och rensa ogräs som jag gjort dom försa 10 åren vi bodde här! Vem kommer liksom på att lämna en remsa grus vid trottoaren framför en mur på samtliga hus? Sedan förra året har 3 grannar satt samma blommor i hopp om att slippa rensa dom också. Roligt när man kan inspirera!

Även Dahliorna ligger lite efter i blomning men jag har ändå kunnat klippa några blommor så här lång. Ni vet väl att ju mer blommor ni klipper ju mer blommor kommer på Dahlian. Underbart! Nu väntar jag bara på att mina luktärter skall börja blomma som blivit extra kraftiga i år

Blommor från trädgården!
Blommor från trädgården

Orangeriet har fått ett lyft

Det allra roligaste blir att fylla orangeriet med blommor på midsommar. Jag har städat orangeriet och sytt nya kuddar så det är verkligen redo för midsommar!

Nya kuddar i orangeriet
Nya kuddar i orangeriet

Kuddar till bänken på framsidan

Nu skall jag bara sy färdigt kuddar till bänken på framsidan som jag börjat på. Det är i ett vaxat tyg som är helt magiskt och jag lovar att visa så fort dom är klara!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.