Kuddar till utsidan i outdoor-tyg!


Jag har nu sytt kuddar till utsidan i outdoor-tyg att ha på min sittbänk på framsidan på huset. Ett out-door tyg är ett tyg med en vaxad yta som tål sol och fukt bättre än vanliga tyger gör. Man skall självklart inte ha dom ute när det regnar men dom tål lite mer tack vare den vaxade ytan. Om man skulle råka lämna dom ute i ett regn så rinner alltså regnet av i stället för att sugas upp. Lite som en vaxduk.

Kuddar till utsidan i outdoor-tyg!
Kuddar till utsidan i outdoor-tyg!

När man syr i outdoor-tyg så gör man på samma sätt som med vanliga tyger. Tygerna repar sig inte lika lätt men man skall självklart fortfarande sy en skyddande söm som zik-zak eller overlock. Sedan gör man precis som när man syr vanliga kuddar. När man pressar ut sömmarna med strykjärnet så lägg gärna ett mellanlägg mellan tyg och strykjärn så att man inte förstör den vaxade ytan.

Jag syr alltid dragkedja i alla mina kuddar. När man syr i en dragkedja så måste man använda en pressarfot på symaskinen anpassat till just dragkedjor. Det är för att man skall kunna komma tillräckligt nära själva dragkedjan och för att det skall bli snyggt.

Sy dragkedja i kuddar
Söm för dragkedja

Jag tycker det ser fint ut att lägga vackra kuddar på sittmöbler ute. Det kanske inte är det mest praktiska att springa omkring att hämta in alla kuddar på kvällen, men eftersom jag gillar att göra fint är det värt besväret för mig!

Kuddar till utsidan i outdoor-tyg!
Kuddar till utsida och orangeri
Även orangeriet fick nya kuddar!

Nu har jag verkligen gjort lite fint till midsommar men nya kuddar i både orangeriet och på utsidan! Vad mer skall jag hitta på!?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.