Eget elverk inför ett strömavbrott


I dagens läge känns det angeläget att se om sitt hus avseende om det skulle bli ett oplanerat strömavbrott. Därför tänkte jag i dag skriva om hur du preppar inför ett strömavbrott genom köp av eget elverk så man inte står utan el inför ett strömavbrott.

Eget elverk inför ett strömavbrott
Eget elverk inför ett strömavbrott

De flesta av oss kan relatera till när det kommer ett elavbrott. I de allra flesta fall så går det ganska fort innan elen åter är tillbaka. Det kan ställa till lite problem men oftast är det snart över. Men med den värld vi lever i idag så är det viktigt att kunna säkerställa att man har tillgång till el vid en eventuell kris. Sista tiden har gett oss alla skäl att tänka över vår egen situation och hur vi skulle agera.

Vi har investerat i ett eget elverk för att ha möjlighet att få tillgång el om en kris skulle uppstå. Jag tror att det är viktigt att man inte nonchalerar risken. I stället förebygger vi om ett längre elavbrott skulle ske.

Situationen som uppkommer kan gälla både ett längre eller ett mer tillfälligt strömavbrott. Vi har därför investerat i ett eget elverk för att känna säkerhet. Det skulle innebära att vi till exempel kan ladda mobiler, koppla en värmekälla till elverket om det är vinter och kallt. Vi kan laga mat. Det kan göra så att vi kan få belysning om det behovet finns. Listan kan göras lång. För oss känns det som en extra säkerhet att slippa fundera över vad som skulle hända och hur vi skulle lösa problemet.

Elverk med två möjliga energikällor

Det elverket vi har köpt har två möjliga energikällor. Det ena är bensin och det andra är gasol. Vi såg det som en fördel att ha ett elverk som fungerar på olika energikällor av dom skäl vi ser i dag i samhället. Det är skyhöga priser på bensin men det finns också en risk att det kanske inte finns någon bensin att tillgå. Att ha två möjliga energikällor är därför en fördel och gasol är det vi också alltid har hemma.

Elverk med två möjliga energiklällor

Elverket som vi har köpt håller i ca 10 timmar på 4 liter bensin, och motsvarande ca 17 timmar på en flaska motsvarande 10 kg gasol.

Elverket kan vi också använda till vår husbil

Vi har ytterligare ett skäl till vårt införskaffande av en elverk och det är vår husbil. Det gör att vi har möjlighet att får tillgång till el utan att stå på en ställplats om vi skulle vara i behov av det.

Eget elverk inför ett strömavbrott

I övrigt så går vår husbil att värma upp med både gasol som används till kyl, frys och matlagning. Om vi inte har tillgång till el så kan vi även värma upp husbilen med gasol. Vi har också en solpanel som gör att vi kan till exempel kan ladda mobiler utan tillgång till el.

Prepping har fått en stor betydelse i dagens samhälle. Jag tror att det är viktigt att var och en börjar tänkt över sin egen situation i större utsträckning. Då har möjlighet att klara sig om något oförutsett skulle hända.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.